Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν οι ψηφοφόροι που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και είναι παραδοσιακά η δεξαμενή στην οποία ελπίζουν τα κόμματα εξουσίας. Η συγκεκριμένη ομάδα ψηφοφόρων, ωστόσο, είναι αυτή που κρίνει με ιδιαίτερη αυστηρότητα το έργο της κυβέρνησης. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης που έκανε η Opinion Poll για λογαριασμό της ιστοσελίδας thetoc.gr. 

Το 30.1% των κεντρώων ψηφοφόρων δηλώνει ικανοποιημένο με το έργο της κυβέρνησης. Από την άλλη το κεντρώο ακροατήρια στέκεται επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα. Μόλις 16,9% είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μόλις 10,9% εκφράζει ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και των φαινομένων οπαδικής βίας. 

toc1.png
toc2.png

Αντίθετα, οι κεντρώοι ψηφοφόροι εμφανίζονται με μεγαλύτερα ποσοστά να στηρίζουν μεταρρυθμίσεις όπως η επιστολική ψήφος (67.5%) και τα μη κρατικά ΑΕΙ (65,5%). Επίσης, το 46.7% των κεντρώων ψηφοφόρων βλέπει θετικά τον γάμο των ομοφύλων. 

toc3.png
toc4.png
toc5.png

Το 43.9% των κεντρώων ψηφοφόρων επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, με πολύ μεγάλη διαφορά από τους επόμενους, καθώς μόλις το 13.2% επιλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη και μόλις το 5.7% τον Στέφανο Κασσελάκη. Συντριπτική είναι και η επιλογή τους στην πρόθεση ψήφου. Το 37.3% επιλέγει Ν.Δ, το 17.6% ΠΑΣΟΚ και το 7.1% ΣΥΡΙΖΑ.

toc6.png