Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε στη Βουλή ότι πίσω από τις «αποκαλύψεις» για την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκονται «δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες» εξαιτίας της διαχείρισης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δις ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ» τόνισε η Θεανώ Φωτίου, παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, που έσπευσε να αναρτήσει το σχετικό βίντεο.

Οι δηλώσεις της Θεανώ Φωτίου:

 

«Μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι από το πως μοιράσαμε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ και γι αυτό βγάζουν το λεγόμενο σκάνδαλο των υποκλοπών. Μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες» απάντησε λίγη ώρα αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Θεανώ Φωτίου.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις παρακολουθήσεις και την εμπλοκή ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού συνεχίζει να γκρεμίζεται. Το πουλόβερ ξηλώνεται από τα ίδια τα στελέχη του με τελευταίο παράδειγμα την Θεανώ Φωτίου.

Το χρονικό των δηλώσεων της κας.Φωτίου

Λίγες ώρες μετά την παραδοχή του Γιάννη Ματζουράνη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις για τα όσα γράφονται και υιοθετούνται από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, καθώς και ότι όλα θα στηριχθούν σε μαρτυρίες προσώπων που θα καταθέσουν εάν γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες, ήρθε η δήλωση της Θ. Φωτίου στη Βουλή να δείξει ως υπαίτιους επιχειρηματίες και ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, η Θεανώ Φωτίου δήλωσε στη Βουλή οτι «διασπαθίσετε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε» τονίζοντας ότι «το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δις ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ».

Η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα των υποκλοπών συνδέεται με επιχειρηματίες και τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος έσπευσε αφενός να επισημάνει ότι η δήλωση Φωτίου επιβεβαιώνει την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων αφετέρου να την ευχαριστήσει διπλά.

«Μας είπατε κα Φωτίου πως επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα, βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας πως «μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο – και καλά κάνουμε -» .

Και κατέληξη λέγοντας πως «δια στόματος βουλευτού και πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες γι αυτό και μας χτυπούν. Έχετε δίκιο . Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους».

Οικονόμου: Η Φωτίου αποκάλυψε σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης

Για «σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη δήλωση της Θεανώς Φωτίου.
«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα «αποκαλύπτει» σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι «αποκαλύψεις» για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».