Με ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα στις αποσκευές της επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Με τους 33 Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι να ολοκληρώνονται απόψε, με μια φαντασμαγορική τελετή όπου ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής, ενδιαφέρον έχει η θέση στον πίνακα των μεταλλίων που καταλαμβάνει η χώρα μας.

Η τελευταία ελληνική εκπροσώπηση έγινε από την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, η οποία νίκησε την Ισπανία κατακτώντας την 5η θέση.

Αναλυτικά η χώρα μας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα έναν απολογισμό που την 15η ημέρα των Αγώνων (10/8) την έφερνε στην 50ή θέση.

Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στον στίβο (μήκος), αργυρό ο Απόστολος Χρήστου, στην κολύμβηση (200μ πρόσθιο) και χάλκινα μετάλλια ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική (κρίκοι), ο Εμμανουήλ Καραλής στον στίβο (άλμα επί κοντώ), ο Θεόδωρος Τσελίδης στο τζούντο (-90κ.), ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στην πάλη (86 κ ελευθέρα), οι Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής στην κωπηλασία (διπλό σκιφ ελ. βαρών) και οι Φίτσιου/Κοντού στην κωπηλασία (διπλό σκιφ ελ. βαρών).

Πρώτες στη λίστα οι ΗΠΑ με 112 μετάλλια συνολικά, με την Κίνα να ακολουθεί με 90 μετάλλια. Πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στη συλλογή μεταλλίων αναδεικνύεται η Βρετανία και με μόλις ένα μετάλλιο λιγότερο (62) ακολουθεί η Γαλλία. Ουραγός στη λίστα των χωρών που ανέβηκαν στο βάθρο, στην 82η θέση, η Ζάμπια.