Ο Μίλτος Τεντόγλου με μυθική εμφάνιση και άλμα στα 8,48μ. έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του δεύτερου σερί χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο πως είναι ένας από τους κορυφαίους όλους των εποχών στο μήκος και έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτό του σπουδαίου Καρλ Λιούις.

Το εκπληκτικό άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο ήταν στην δεύτερη προσπάθεια στα 8,48 μ. Το πρώτο του άλμα ήταν στα 8., 27 μ., το τρίτο στα 8,24 μ. ενώ το τέταρτο άλμα του ήταν στα 8,36 μ. Ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ έμεινε δεύτερος με 8,36 μ. και ο Ιταλός Φουρλάνι ήταν τρίτος με άλμα στα 8,34 μ.

Ο Έλληνας άλτης με μια απολαυστική παράσταση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και καλύτερο άλμα στα 8,48 μ., κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη και έγινε ο δεύτερος μετά τον σπουδαίο Αμερικανό που το καταφέρνει (ο Λιούις έχει τέσσερα σερί χρυσά 1984-1996).

Παράλληλα, ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε μόλις ο 10ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Επίσης, ο 26χρονος σε ένα παιχνίδι της μοίρας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο την ίδια ημερομηνία (32 χρόνια αργότερα) με την επιτυχία της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη.