Ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται στον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου έχει περάσει ως πρώτος από τον προκριματικό όπου έκανε ένα άλμα στα 8,32.

Ο μεγάλος τελικός του μήκους ξεκίνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή από τα Γρεβενά να ξεκινά 9ος τις προσπάθειές του και τουλάχιστον μέχρι την 3η προσπάθεια αυτή θα είναι η σειρά του...

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον μεγάλο τελικό του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τον χρυσό ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου να πραγματοποιεί μεγάλο άλμα με τη δεύτερη προσπάθεια στα 8,48 μ.

Το πρώτο του άλμα ήταν στα 8,27 μ., με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ να ακολουθεί με 8,36 μ. και τον Ιταλό Φουρλάνι να είναι τρίτος μέχρι στιγμής με άλμα στα 8,34 μ.

Όταν μείνει η τελική 8άδα θα έχουμε και τις ανακατάξεις, με τις στοιχηματικές εταιρείες να τον χρίζουν ακλόνητο φαβορί για το χρυσό (1.15 η απόδοση).

Ο ίδιος μετά τον προκριματικό τόνισε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και νιώθει έτοιμος για ένα άλμα στα 8,60 θέλοντας μαζί με το χρυσό να σπάσει και το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα (8,66).