Στην ημιτελική φάση των 100 μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι, πέρασαν οι δύο Έλληνες κολυμβητές, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης και ο πρωταθλητής Ευρώπης, Απόστολος Χρήστου.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερμάτισε 4ος στην πέμπτη προκριματική κούρσα σε χρόνο 53.24''. Λίγα λεπτά μετά, ο Απόστολος Χρήστου νίκησε την έκτη κούρσα με 52.95''. Μάλιστα, ήταν ο μόνος που κατέβηκε τα 53 δευτερόλεπτα, δείχνοντας τις προθέσεις του για διάκριση. Ταυτόχρονα, ο έτερος Έλληνας πήρε την 8η θέση στη συνολική κατάταξη των προκριματικών.

Οι Ζωή Φίτσιου και Δήμητρα Κοντού έκαναν ένα εξαιρετικό αγώνα στη δίκωπο ελαφριών βαρών, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση σε 7:08.51''. Κατά συνέπεια πήραν ένα από τα δύο εισιτήρια της κούρσας που οδηγεί στα ημιτελικά, αποφεύγοντας τη διαδικασία του ρεπεσάζ. Πρώτες τερμάτισαν οι Βρετανίδες Κρεγκ και Γκραντ σε 7:04.20''.

Ο Απόστολος Παπαστάμος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αλλά λύγισε στο δεύτερο μισό της κούρσας του και τερμάτισε στην 8η και τελευταία θέση της 1ης προκριματικής σειράς των 400μ. μεικτής ανδρών, με χρόνο 4:15:32 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αμερικανός Φόστερ.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής κατετάγησαν τρίτοι στην προκριματική κούρσα της δικώπου, τερματίζοντας σε χρόνο 6:46.90''. Με την επίδοση αυτή δεν κατάφεραν να πάρουν ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στα ημιτελικά και θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μέσω του ρεπεσάζ.