Με διαδικασίες fast track προχωρά η χώρα προς τις δεύτερες κάλπες, αφού μετά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, οι διερευνητικές επεστράφησαν από τους πολιτικού αρχηγούς με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως όλα δείχνουν εκείνη τη μέρα των δεύτερων εκλογών το ημερολόγιο θα δείχνει 25 Ιουνίου.

Έτσι σήμερα προχωρά η διαδικασία στο επόμενο βήμα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί σήμερα στις 11:00 τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για να επικυρωθεί και τυπικά η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από την νεοεκλεγμένη Βουλή.

Το πρόγραμμα μέχρι να οδηγηθούμε στις κάλπες


Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα ορκιστεί την Παρασκευή.

Από την άλλη η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σύμφωνα με έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα εκδοθεί θα συγκληθεί και θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή. Πρακτικά την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου με διαδικασίες εξπρές και την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί και θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα με την προκήρυξη των εκλογών.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης


Όπως όλα δείχνουν πιθανότερος υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, σαν αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρεσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Τέλος στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.