Μήνυμα για τη συνέχιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης που θα έρθει με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές έστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία επισκέφθηκε τη Λευκάδα και το Μεγανήσι στο πλαίσιο τον εξορμήσεων των κορυφαίων στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα ενόψει της εκλογικής μάχης της 9ης Ιουνίου. Η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

«Στόχος της επίσκεψής μας ήταν να συνομιλήσουμε με τους τοπικούς παράγοντες, να αναδείξουμε το έργο μας, να βρούμε τις λύσεις για θέματα που πρέπει να προωθήσουμε το επόμενο διάστημα. Στόχος μας, επίσης, ήταν να ενημερώσουμε για τη νέα στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ένας νέος κύκλος ανοίγει, με άξονα το μέτρο και την ισορροπία. Τον σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες. Τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση των ωφελειών του τουρισμού. Θέσεις εργασίας, εισόδημα, ανάπτυξη για όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Αυτή είναι η πολιτική μας. Και για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική ακόμα πιο τολμηρά, χρειάζεται και η συμμετοχή των πολιτών. Το μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι η χώρα μας μπορεί να κερδίζει τους στόχους που βάζει. Ανάπτυξη, ασφάλεια, κοινωνική συνοχή. Μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη που διεκδικεί και κερδίζει για το καλό της πατρίδας μας» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, ξεναγήθηκε στην Πλατεία Ποιητών στις προτομές επιφανών ποιητών της Λευκάδας και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων, με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη συνέχεια περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της «Ιωάννου Μελά», μαζί με τον δήμαρχο Λευκάδας Ξενοφώντα Βεργίνη, τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Αντώνη Δουβίτσα, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ευτύχη Ζουριδάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση, στελέχη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ και συνομίλησε με καταστηματάρχες, κατοίκους και επισκέπτες. 

Επισκέφθηκε επίσης τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τελετή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μεγάλου Λευκαδίτη ποιητή που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη μαρίνα Λευκάδας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με 620 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ είναι υπό αξιολόγηση ο φάκελος αιτήματος για κρατική ενίσχυση μέσω του προγράμματος αναβάθμισης τουριστικών λιμένων του υπουργείου Τουρισμού, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Η υπουργός Τουρισμού μετέβη επίσης -μαζί με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- στο Νυδρί, όπου ενημερώθηκε για το έργο του τοπικού τουριστικού καταφυγίου σκαφών, δυναμικότητας 90 θέσεων, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια με το πρόγραμμα «Interreg VI-A Ελλάδα-Ιταλία», αλλά και για την πορεία του φακέλου του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον όρμο Βλυχού. 

Επισκέφθηκε, επίσης, το ιδιωτικό νησί Μαδουρή όπου την υποδέχτηκε η δισέγγονη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και πρώην υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η οποία την ξενάγησε στο μοναδικής πολιτιστικής και ιστορικής αξίας σπίτι του ποιητή. 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μετέβη στο Μεγανήσι, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο του νησιού Γεράσιμο Κατωπόδη και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας, όπου ενημερώθηκε για την υποβολή φακέλου από τον δήμο σχετικά με την κατασκευή τουριστικού καταφυγίου σκαφών στον κόλπο του Αθερινού -κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των Μεγανησιωτών- και συνομίλησε με τοπικούς φορείς για θέματα τουρισμού. 

Στο κλιμάκιο που συνόδευσε την υπουργό μετείχαν ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, ο προέδρος Γιώργος Μπούρδας και στελέχη της ΔΕΕΠ Λευκάδας και η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λευκάδας Κατερίνα Βουκελάτου.