Τη βεβαιότητα ότι στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα καταδικάσουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της τοξικότητας εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης ο οποίος έκανε περιοδεία στη Λέσβο στο πλαίσιο των επισκέψεων των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών

«Ισχυρή Ευρώπη, ισχυρή ελληνική φωνή, αξιόπιστη Ελλάδα απέναντι στο καταθλιπτικό τοπίο της αντιπολίτευσης, είναι το μήνυμα που προτάσσει η Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές. Στόχος είναι το υψηλότερο δυνατό ποσοστό ώστε να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η αποσταθεροποίηση μιας χαλαρής ψήφου ή μιας ψήφου διαμαρτυρίας χωρίς πολιτική περίσκεψη.  Είμαι αισιόδοξος, ιδίως βλέποντας περιφέρειες όπως το Βόρειο Αιγαίο, που παραδοσιακά ήταν δύσκολες για τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίζουν την προσπάθειά μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι και σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει τις δυνάμεις της κρίσης, του λαϊκισμού, της ανέξοδης διαμαρτυρίας, του ανορθολογισμού, της τοξικότητας και της ευρω-διάλυσης και θα επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας, που διεκδικεί με αξιοπιστία μια καλύτερη και πιο αλληλέγγυα Ευρώπη» δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης σε μέσα ενημέρωσης του νησιού. 

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης ο Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τον δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελο Μυρσινιά, ενώ το βράδυ ήταν ομιλητής σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας. 

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, ο υπουργός παρέστη στον εκκλησιασμό της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Ταξιάρχη, ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Μόλυβο και την Αγιάσο, όπου πραγματοποίησε προσκύνημα στην Παναγιά και βόλτα στην αγορά. Συμμετείχε, επίσης, σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Αναγνωστήριο, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε ότι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανακατασκευή του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. 

Την τρίτη και τελευταία ημέρα της περιοδείας του στη Λέσβο, επισκέφθηκε την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) στο Μαυροβούνι της Λέσβου και στη συνέχεια την αγορά της Μυτιλήνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες. 

Στο κλιμάκιο που συνόδευσε τον Δημήτρη Καιρίδη μετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου Προκόπης Τζιμής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου Γιώργος Στρατηγέλλης και η γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης Ευθυμία Λεζγκίδου.