Οι πολίτες ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει στην προκοπή την Ελλάδα της επόμενης μέρας, είπε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον κ Οικονόμου «το προηγούμενο διάστημα μειώθηκαν 50 φόροι, ύψους 7 δισ. ευρώ. Εμείς δεν χρειαζόμαστε προγράμματα που να τα αναρτούμε και μετά να τα εξαφανίζουμε για να βάλουμε στη θέση τους μια αόριστη περίληψή τους -όπως συμβαίνει με κόμματα της αντιπολίτευσης- ούτε πιστοποιητικά για το πόσο πολύ είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, η οποία μπορεί να έρθει με λιγότερους φόρους, με μια πολιτική που εξασφαλίζει περισσότερα έσοδα».

Αναφερόμενος στην κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης είπε: « Όταν μου δείξετε κυβέρνηση που να έχει φορολογήσει με 5,5 δισ. υπερβάλλοντα κέρδη σε διυλιστήρια και σε εταιρίες ενέργειας κάποια στιγμή στο παρελθόν, σε όλη την Ευρώπη, να έρθουμε να συγκριθούμε ως προς την κοινωνική ευαισθησία». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στα ψηφοδέλτια άνθρωπο που στηρίχτηκε από το τουρκικό προξενείο 

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξε να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του έναν άνθρωπο, υπέρ του οποίου υπήρχε μια εξόφθαλμη στήριξη στη Ροδόπη από το τουρκικό προξενείο» και πρόσθεσε: «η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι στη Ροδόπη βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα εκλογικό. Δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι οι πολίτες εκεί ψήφισαν κάτι διαφορετικό από τη Νέα Δημοκρατία και δεν αναφέρεται στο σύνολο των εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ούτε προφανώς στο σύνολο των πολιτών που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα στη Ροδόπη και την υπόλοιπη Θράκη. Αναφέρεται στην προσπάθεια μιας ξένης δύναμης, και εν προκειμένω της Τουρκίας με την υποστήριξη του συγκεκριμένου βουλευτή -κάτι το οποίο δεν καταγγέλθηκε πρώτα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή αναδείχθηκε και καταγγέλθηκε- ενός ανθρώπου που συμμετείχε σε εκδηλώσεις παράνομων οργανώσεων στη Ροδόπη και τη Θράκη, που η παρουσία του εργαλειοποιείται ή θα επιχειρηθεί να εργαλειοποιηθεί από την τουρκική πλευρά για παρέμβαση στο εσωτερικό μας. Πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφορές μας, πρέπει όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι προς όφελος της Πατρίδας να ανοίγουμε την κερκόπορτα παρεμβάσεων ξένων δυνάμεων και δη της Τουρκίας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Πρέπει να αναλογιστεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη επιλογή και νομίζω ότι έχει όλα τα περιθώρια να επανορθώσει».