Τη διεξαγωγή καταπείγουσας διοικητικής εξέτασης ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τη διαλεύκανση περιστατικού μεταξύ αστυνομικών και συλληφθέντος στα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας.

«Σχετικά με υλικό που  κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση», σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε σχετικό υλικό από τα χθεσινά επεισόδια εικονίζονται αστυνομικοί να κρατούν στο έδαφος και να χτυπούν συλληφθέντα.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι, μετά το τέλος των συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο, εξέδωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου σημειώνεται: «Σχετικά με υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά ενέργειες αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».