Στη Ρόδο βρέθηκαν στελέχη του ταξιδιωτικού ομίλου Nordic Leisure Travel Group (NLTG) που φέρνει στο νησί αρκετές χιλιάδες τουριστών από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί, στελέχη που συνεργάζονταν με τις τοπικές αρχές, έφτασαν στη Ρόδο και επισκέφτηκαν τα ξενοδοχεία που μένουν οι Σκανδιναβοί πελάτες τους, για να δουν σε τι κατάσταση είναι. 

Με την φωτιά να είναι σε ύφεση, τόνισαν στους τοπικούς φορείς πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον προγραμματισμό της άφιξης τουριστών στο νησί, αφού η Ρόδος «είναι πλέον ασφαλής».

Την Παρασκευή είχαν συνάντηση με τον εντεταλμένο τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κώστα Χρυσοχοΐδη στο ξενοδοχείο Sunprime Miramare και μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις τους στην rodiaki, τόνισαν πως θεωρούν υποχρέωσή τους να συνεχίσουν «την επιχειρηματικοτητα τους στο νησί», υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα τόνισαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βάλουν τους «πελάτες σε κάποιο κίνδυνο» και ότι «μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του νησιού είχε πληγεί από την πυρκαγιά», ενώ το βόρειο τμήμα παραμένει ανέπαφο και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.