Σε μια απέλπιδα προσπάθεια έχουν επιδοθεί στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αμβλύνουν τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν προκληθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης από την απρέπεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού, Παύλου Πολάκη σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και διακεκριμένου επιστήμονα, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Οι δηλώσεις των συγκεκριμένων στελεχών προβάλλονται κατά κόρον από τα φίλια – και όχι μόνο – μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα της πλατείας Κουμουνδούρου, όμως γίνεται εμφανές το έλλειμμα που υπάρχει. Διότι για παράδειγμα από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν σπεύσει, μέχρι στιγμής, να καταδικάσουν την απρεπή δήλωση Πολάκη ενώ η συντριπτική πλειονότητά τους τηρεί σιγήν ιχθύος.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει tomanifesto.gr, άλλα είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους – αλλά και πολλά ηγετικά και λαλίστατα γενικώς στελέχη του κόμματος τα οποία έχουν εξαφανιστεί από την επικαιρότητα. Το θέμα Πολάκη – Κυμπουρόπουλου περνάει… στο ντούκου αφού η αγωνία της επιβίωσης υπερέχει. Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν τη διαρκώς αυξανόμενη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγοι οι «σύντροφοι» που σκέφτονται τί θα μπορεί να σημαίνει για το μέλλον τους ένα τελικό ποσοστό το οποίο θα έχει μπροστά τον αριθμό 1, δηλαδή θα είναι κάτω από 20% ακόμη και 19,99% στις ευρωεκλογές!

Διότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο όπως συζητούν στις συνάξεις τους και αναγκάζονται να προσφύγουν και στον Θεό για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο. Γνωρίζουν ήδη ότι στις περιφερειακές εκλογές θα γευθούν το πικρότατο περιεχόμενο ενός ποτηριού, μέχρι την τελευταία σταγόνα του και μάλιστα έχουν συμβιβαστεί μ’ αυτό. Δεν μπορούν όμως να αντέξουν άλλο ένα πικρότατο ποτήρι και στις ευρωεκλογές. Στη λογική της απελπισίας που τους διακατέχει λοιπόν ελάχιστη σημασία έδωσαν στην απρέπεια Πολάκη ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «αν θέλει να το παίζει ύπαρχος στο καράβι, πρέπει να ξέρει ότι θα βουλιάξει μαζί μ’ αυτό»!

Έτσι η αφωνία για το μείζον ηθικό ζήτημα που έχει προκύψει μοιάζει έως και αναμενόμενη και μόνον ελάχιστοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στο καμπανάκι και να το χτυπήσουν αχνά μήπως και καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι η δήλωση Πολάκη δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια τεράστια τρύπα στο ήδη μισοβυθισμένο πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ! Η ανάγκη τους να σωθούν πηδώντας από αυτό τους υποχρεώνει να αγνοούν αυτή την… τρύπα που φέρνει το σκάφος ακόμη πιο γρήγορα στον βυθό.

Και βέβαια επειδή είναι από τη φύση τους κομματικοί, δεν βρίσκουν λόγο να διαφωνήσουν με την κάλυψη που παρέσχε στον… ύπαρχο Πολάκη ο καπετάνιος Αλέξης Τσίπρας. Απλά δέχονται τις κινήσεις του (του καπετάνιου) αδιαμαρτύρητα γιατί «αυτός ξέρει». Τί κι αν ισορροπούν επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας;