Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μέσω του ινστιτούτου του, που διοργάνωσε ημερίδα για την οικονομία και έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέτρο Πειραιά, δημιούργησε απορίες για τη στιγμή της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας τους άτακτους τυχωδιωκτισμούς του, οι οποίοι έχουν στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες. 

Ειδικότερα, την προμνημονιακή τακτική του θυμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και με όπλο τον ακραίο λαϊκισμό με αφορμή την ακρίβεια, επιχειρεί τη χειραγώγηση του κοινού, με μεγάλα λόγια, ανεφάρμοστες και ακοστολόγητες υποσχέσεις και φυσικά λεφτόδεντρα, μιλώντας για αναπτυξιακό σοκ και ξεχνώντας τη θετική πορεία της οικονομίας και της συνεχιζόμενης αναβάθμισης της επενδυτικής βαθμίδας. 

Προσπαθώντας να δημιουργήσει αίσθημα απαισιοδοξίας, σε μία υποτιθέμενη «ακομμάτιστη» εκδήλωση, στοχεύει στην αυτοπροβολή του ως ο αντίπαλος πόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Μελανσόν... και το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία

Και φτάνουμε στον πραγματικό στόχο της ημερίδας. Όπως προείπα, είναι η χρονική συγκυρία με μία κατακερματισμένη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα της διάλυσης και το ΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση ιδεολογικού στίγματος, μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μία στοχευμένη αναφορά στο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία, με επικεφαλής τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Όχι τυχαίο γεγονός, αλλά με έμμεση πρόταση να ηγηθεί ενός παρόμοιου σχηματισμού. 

Το «Rebranding Tsipras» προχωράει με γοργό ρυθμό, καιροσκοπικά, προκλητικά, τυχωδιωκτικά και με ελπίδα την «κοντή μνήμη» του ελληνικού λαού, πιστεύοντας πως θα έχει ξεχάσει τα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης, τα Capital Controls, το 3ο αχρείαστο μνημόνιο και τη «Συμφωνία των Πρεσπών».