Οι μπίζνες του Αλέξη με τον Νατ

630

Θέλετε άλλη μια απόδειξη ότι η διακυβέρνηση του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου θα μας απασχολεί για καιρό ακόμη; Για χρόνια; Ιδού: θα διαβάσατε ίσως ότι προ ημερών ότι ένας κύριος ονόματι Νατ Ρόθστσαϊλντ επιτέθηκε στον Μητσοτάκη με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, διότι πήγε στην Κέρκυρα και ανήγγειλε την έναρξη ενός πρότζεκτ που βάλτωνε για πολλά χρόνια – στην Κασσιόπη. Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Πού τον έχετε ακούσει ξανά;

Θα σας το πω, για να μη σας κρατώ σε αγωνία: είναι αυτός, με τον οποίο ο Τσίπρας συναντήθηκε στις 31 Ιανουάριου 2017 στο Παρίσι, στην έδρα της εταιρείας. Εγραφα τότε (για την ακρίβεια στις 7 Φεβρουάριου του 2017) σχετικά με τον περί ου ο λόγος κύριο: «ο Nathaniel Philip Victor James, Nat για τους φίλους του, Rothschild, 46 ετών, είναι βρετανικής καταγωγής Ελβετός, οικονομολόγος και άλλα τινά, το επάγγελμα.

Αυτόν συνάντησε ο Τσίπρας; Αυτόν λένε οι πληροφορίες, αλλά ούτε η εταιρεία το επιβεβαιώνει, ούτε φυσικά η κυβέρνηση, η οποία κάνει τον… Κινέζο, ώστε να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και να ξεχαστεί το πράγμα.

Φυσικά το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι τι μπορεί να συζήτησε μαζί του: εδώ όλα δείχνουν ότι ο Νατ θέλει να συνεχίσει να κάνει αυτό που πάντα έκανε η αγία αυτή Οικογένεια στην Ελλάδα: δουλειές!

Και ποια, συγκεκριμένα, δουλειά; Πηγή μου, η οποία γνωρίζει καλά το θέμα, μου είπε μία, και καλή: αυτή του συμβούλου για την απομείωση/ρύθμιση/κούρεμα του χρέους».

Μερικούς μήνες αργότερα επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά: η κυβέρνηση προσέλαβε την εταιρεία του κυρίου Νατ ως σύμβουλο για την απομείωση του χρέους αντί αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Φαίνεται όμως ότι εκτός από αυτό, έγινε και κάποια συζήτηση για το πώς η Κασσιόπη θα αφεθεί όπως είναι, για να μην του ζαλίζουν τον έρωτα του κυρίου Νατ και των δικών του μπουλντόζες και σκαπτικά – καθόσον η οικογένειά του (όπως και άλλοι πολυεκατομμυριούχοι) διαθέτει στην περιοχή τεράστιες βίλες μετά των αναλογών εκτάσεων γύρωθεν…

του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στα Νέα 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr