Οι φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται…

by To Manifesto

Μετά από την θριαμβολογία για την επιγραφή στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δικαίωση για τα εθνικά συμφέροντα, με νέα σημερινή ανακοίνωση η Κουμουνδούρου αυτοθαυμάζεται γιατί τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του 2019, καταδεικνύουν ότι η χώρα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης!

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνεται ότι συνεχίζει να κυβερνά και μάλιστα θα σπεύδει στο εξής την όποια θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να την κεφαλαιοποεί πολιτικά για λογαριασμό του. Εκείνο, όμως, που παραβλέπει να αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση είναι ότι η ψυχολογία των αγορών άλλαξε άρδην γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε πέραν των άμεσων μέτρων που εφαρμόζει, να στείλει κι ένα σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές ότι κάθε σοβαρό επιχειρηματικό σχέδιο θα προχωρά και θα υλοποιείται χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και… άλλου τύπου καθυστερήσεις.

Και πέραν πάσης αμφιβολίας το γεγονός ότι επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά, δεν οφείλεται στην υπερφορολόγηση η οποία γονάτισε κυριολεκτικά και τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα, αλλά στο γεγονός ότι όλοι διαβλέπουν μέσα από τις πρώτες κινήσεις του Πρωθυπουργού ότι ξεκίνησε και θα συνεχιστεί η αποφορολόγηση. Η οποία κάθε άλλο παρά προπαγάνδα είναι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Αντιθέτως προπαγάνδα είναι του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να καταστήσει ως παραγματικότητα τις δικές του φαντασιώσεις ότι το παλιό πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα στη… λιτότητα και την ανασφάλεια.

Διότι, αν δεν είναι προπαγάνδα και αυτή η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φέρει λιτότητα και ανασφάλεια, τότε πως έγινε και το 40% του εκλογικού σώματος να ψήφισε λιτότητα και ανασφάλεια και δεν προτίμησε να ζει ασφαλώς και πλουσιοπάροχα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

 

Σχετικα Αρθρα