Η προβοκατόρικη αντιμετώπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της επέκτασης του φράχτη στον Εβρο και της αποτροπής του τρομοκρατικού χτυπήματος στου Ψυρρή προδικάζει τις επιδιώξεις και τη στάση του δείχνοντας ότι ο Μανωλιός δεν άλλαξε…

 

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ

 

Το μοντέλο της χώρας-ξέφραγο αμπέλι στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζει –για μία ακόμα φορά– ο ΣΥΡΙΖΑ, προδικάζοντας, επί της ουσίας, τις επιδιώξεις και τη στάση του όχι μόνο από τη θέση της αντιπολίτευσης, αλλά και στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί σε πολιτικά αναβαθμισμένο ρόλο για την πορεία της χώρας.

Στον ισχυρό αντίποδα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε χθες τη σθεναρή θέση για την περαιτέρω θωράκιση της χώρας, ενώ σήμερα συνοδεία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, υπογράφει τη σύμβαση για την επέκταση του φράχτη στα σύνορα του Εβρου. Εργο, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με εθνικούς πόρους ακόμα και αν δεν υπάρξει σχετική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όπως προκλητικά ανέλαβε την ανάλογη πρωτοβουλία ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε από τον κ. Παπαδημούλη –από κοινού με άλλα ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς– και υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), αφορά στις κατευθυντήριες γραμμές του προϋπολογισμού του 2024 και αναφέρεται στη χρήση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την ανέγερση εξωτερικών φραχτών στα εξωτερικά σύνορα. Παρά τους πανηγυρισμούς των θιασωτών των «ανοικτών συνόρων», η τελική απόφαση ανήκει στην Κομισιόν.

 

Προκλητικά υποτιμητικοί

Οι εραστές του… χάους και της απορρύθμισης δεν θα μπορούσαν να αφήσουν έξω από την αρνητική τους κριτική κάθε πρωτοβουλία και φυσικά κάθε επιτυχία της Ελλάδας, ακόμα και αν αυτή εκθειάζεται από ξένες κυβερνήσεις και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως είναι η αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος που σχεδίαζαν στο κέντρο της Αθήνας οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί με την καθοδήγηση ομοεθνούς του με έδρα το Ιράν.

Η στάση των φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ απέναντι σε αυτήν την υπόθεση είναι εξαιρετικά και προκλητικά –σε βαθμό αστειότητας–υποτιμητική. Ακόμα και όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίστευτα κυνικοί διάλογοι και μηνύματα που προέκυψαν από την παρακολούθηση και την ανάλυση των κινητών του 27χρονου Σαΐντ Ιρτάζα Χαϊντέρ και του 29χρονου Χουσεΐν Αμπίντ.

Και οι δύο, σύμφωνα με επίσημες πηγές ενημέρωσης, είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας από την Ορεστιάδα του Εβρου πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Ο άνθρωπος που τους καθοδηγούσε τους έδινε κατευθύνσεις για να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νεκροί και εντολές να βιντεοσκοπήσουν όσες περισσότερες λεπτομέρειες από τα σώματα των θυμάτων που θα προέκυπταν από την επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στην περιοχή του Ψυρρή.

Οσο για τα ανταλλάγματα, τους είχε υποσχεθεί μεγάλη χρηματική αμοιβή (15.000 ευρώ) για κάθε θύμα και ότι θα τους φυγάδευε και θα τους άνοιγε εστιατόριο στην Τεχεράνη.

Ιδού ένα μικρό απόσπασμα από τις ανταλλαγές μηνυμάτων στο WhatsApp:

– Σαΐντ Ιρτάζα Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα. Και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο, όπου να είναι τουλάχιστον 40-50 άτομα.

– Καθοδηγητής: Να γίνει η δουλειά με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις;

– Σαΐντ Ιρτάζα Χαϊντέρ: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

– Καθοδηγητής: Ο,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

 

«Ασφαλής προορισμός»

Σχετικά με τις συλλήψεις των δύο Πακιστανών, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ: «Με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς», σχολιάζοντας τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση. Ακόμη, στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

«Η αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός», είπε και σημείωσε ότι η ασφάλεια των αεροδρομίων μας θα ενισχυθεί περαιτέρω με 1.200 αστυνομικούς.

Αναφερόμενος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι 3.500 αστυνομικοί στην Αττική περιπολούν καθημερινά και το έργο τους έχει ενισχυθεί με την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα επιπλέον 600 αστυνομικών, σε αντίθεση με το δόγμα που είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Νίκου Τόσκα, ότι «αν μπουν κακοποιοί στα σπίτια σας κάντε ότι κοιμάστε».

Οσον αφορά στην πρωτοβουλία του κ. Παπαδημούλη σχετικά με το να απαγορεύσει η ΕΕ τη χρήση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την ανέγερση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν τον διώξει, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως την απαράδεκτη θέση του στην Ευρωβουλή, άρα αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας και κρατά μια συμπεριφορά που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», ενώ αναφέρθηκε στις γνωστές θέσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου περί ξέφραγων συνόρων και στην ιστορική ατάκα του Αλέξη Τσίπρα ότι «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα».