Με εφεδρεία ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά η κυβέρνηση στους σχεδιασμούς της για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας. Έτσι πατάει γκάζι για την ψηφιακή κάρτα επιδότησης βενζίνης αλλά και ενίσχυσης των ευάλωτων οικονομικά πολιτών.

Οι υπολογισμοί είναι ότι το ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης της αγοράς θα ξεπεράσει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ζητούμενο βέβαια είναι και η δημοσιονομική σταθερότητα και σ’ αυτή την κατεύθυνση αναζητείται η χρυσή τομή.

Με όπλο το ευρωπαϊκό χρήμα η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και τις δικές της πρωτοβουλίες για την ενεργειακή κρίση σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι εξακολουθούν να καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις και να πάρουν μέτρα.

Παράλληλα πολλές προσδοκίες γεννούν οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τους υδρογονάνθρακες. Αναμφίβολα οι όποιες ανακοινώσεις δεν θα έχουν άμεσο αντίκρισμα αλλά δείχνουν διάθεση για σχεδιασμό και προσπάθεια να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και κυρίως πολύτιμα έσοδα ενώ σε πολιτικό και γεωπολιτικό επίπεδο θα καταστήσει τη χώρα ενεργειακά αυτάρκη και μη εξαρτώμενη άμεσα από τρίτες χώρες όπως στην προκειμένη από τη Ρωσία με τις γνωστές επιπτώσεις που έχουν προκύψει όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη.

Τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού που ίσως αποδειχθεί και το πιο ισχυρό είναι ο τουρισμός καθώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις, δείχνουν πως φέτος το καλοκαίρι μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να πλησιάσει τα επίπεδα του 2019. Εάν επαληθευτούν τα σενάρια θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανάσα.