Η δίκη Παγγελόπουλου (που καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος για πιέσεις που άσκησε και για την υπόθεση Novartis) είχε και προσωπικό ενδιαφέρον για τον δημοσιογράφο των Νέων, Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου είχε καταγγείλει πως δέχθηκε πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης) για να ασκήσει διώξεις κατά του δημοσιογράφου.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του και σε αυτή αναφέρεται στη στήλη του το «Στίγμα» στα Νέα που κυκλοφορούν σήμερα:

Δείτε τι ακριβώς αναφέρει:

Αξιοπιστία α λα κάρτ

«ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ, έχω ένα μικρό θέμα με την καταδίκη του Παπαγγελόπουλου για μία των καταγγελιών του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου. Ο εν λόγω (πρώην) εισαγγελέας κ. Αθανασίου κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο τρεις – τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην υπουργό να κάνει διάφορα – κακά – πράγματα.

Από τις περιπτώσεις αυτές, το Ειδικό Δικαστήριο αξιολόγησε για μία ως αληθή τα λεγόμενα του εισαγγελέα Αθανασίου. Αφορούσε το «ζωηρό» ενδιαφέρον του Παπαγγελόπουλου για την πορεία μιας υπόθεσης του πρώην τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. Τις υπόλοιπες, που αφορούσαν τον Α. Βγενόπουλο, τον Γ. Αλαφούζο και εμένα (κατήγγειλε ότι ο Παπαγγελόπουλος τον πίεζε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος μου με στόχο να εξοντωθώ ηθικά, επαγγελματικά, κοινωνικά κ.λπ.), τις απέρριψε ως ψευδείς.

Τι παρατηρούμε με αυτή τη στάση του Ειδικού Δικαστηρίου; Το εξής περίεργο και οπωσδήποτε ικανό να οδηγήσει τις σκέψεις μας σε υποθέσεις που δεν περιποιούν κανέναν σεβασμό, τιμή και εμπιστοσύνη στο ανώτατο δικαστήριο: ότι η αξιοπιστία ενός μάρτυρα μπορεί να κρίνεται α λα καρτ.

Οτι ο κ. Αθανασίου είπε μεν ψέματα για τον Βγενόπουλο και τον Αλαφούζο, και φυσικά και για μένα, αλλά για τον Σάλλα τον έπιασε μια κρίση ειλικρίνειας, και πάνω στην κρίση αυτή είπε την αλήθεια!»

Και συνεχίζει:

Ντροπή

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ στα όσα κατέθεσε για Αλαφούζο – Βγενόπουλο ο κ. Αθανασίου. Θα ψηλαφίσω απλώς το σκέλος της απαλλακτικής απόφασης για τη δική μου περίπτωση. Σε ό,τι με αφορά λοιπόν, οι 8 δικαστές που ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής Παπαγγελόπουλου (5 ψήφισαν να καταδικαστεί) , θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούν αν αισθάνονται ήσυχοι με τη συνείδησή τους για την ψήφο τους.

Ενας άγνωστός μου (παντελώς άγνωστος, δεν τον γνώριζα ούτε κατ’ όψιν) εισαγγελέας καταγγέλλει ότι ο Παπαγγελόπουλος του ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος μου. Στον Γεώργιο Παπαχρήστο του Χρήστου και της Βασιλικής. Σε κανέναν άλλον εκ των οκτώ με δέκα χιλιάδων συναδέλφων μου που ασκούν τη δημοσιογραφία. Σε κα-νέ-ναν!

Προσέξτε: δεν ανέφερε ότι τον πίεσε ο Παπαγγελόπουλος να «φτιάξει κάτι» ας πούμε για τον Πρετεντέρη ή τον Πορτοσάλτε. Τον Καραμήτσο ή τον Χατζηνικολάου. Μόνο για μένα. Προφανέστατα γιατί το δικό μου κεφάλι ήθελε. Και ήθελαν! Άλλος το απαιτούσε, όχι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος διεκπεραίωση έκανε.

Το κλείνω εδώ, από ντροπή και μόνο. Και από λόγους αυτοσεβασμού. Που δεν είδα να διακρίνει όλα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασαν τον πρώην υπουργό. Άλλωστε κι ο ίδιος αυτό πιστεύει – τους ειρωνεύτηκε στα μούτρα. Δεν θα πω τους έφτυσε, διότι το απαγορεύει η αγωγή μου…»