Οι απαντήσεις των δημοσιογράφων που αναφέρονται στο πόρισμα της Προαανακριτικής

28
ΑΠΕ ΜΠΕ

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντούν στο πόρισμα της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλου δημοσιογράφοι που αναφέρονται σε αυτό.  

«Ευτυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, παραμένει ο μοναδικός πυλώνας όπου η διαφθορά και η προδοσία αποκαλύπτονται και τιμωρούνται» σημειώνει ο εκδότης της «Δημοκρατίας» Γιαννης Φιλιππάκης σχολιάζοντας πως «Με το πόρισμα της Ν.Δ., που βρίθει ανακριβειών αλλά και ψευδών παραδοχών, στηριζόμενο σε καταθέσεις αναξιόπιστων, ύποπτων ακόμα και ψυχικά διαταραγμένων  ΄΄μαρτύρων΄΄, γίνεται ακόμα μια προσπάθεια ομηρίας και φίμωσής μας. Σε καμία δε χρονική στιγμή των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής δεν παρουσιάστηκε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες που μας προσάπτονται».

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππάκη, «στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου κρίνεται η εθνική μας ανεξαρτησία, τελεί σε δίωξη το θρησκευτικό μας φρόνημα και απειλείται με οικονομική καταστροφή ο λαός μας, καταβάλλεται προσπάθεια να μετατοπισθεί το ενδιαφέρον από τα πραγματικά προβλήματα, σε ευφάνταστα σενάρια».

Από την πλευρά της η Γιάννα Παπαδάκου σε δήλωσή της αναφέρει πως «η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής φόρεσε παράνομα τον μανδύα του Δικαστή και του Εισαγγελέα για τους δημοσιογράφους που υπηρέτησαν με αυτοθυσία το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους, με βάφτισε συμμέτοχο σε εγκληματική οργάνωση. Κι αυτό γιατί υπηρετώντας την ερευνητική δημοσιογραφία, αποκάλυψα πτυχές των σκανδάλων της Novartis, της Λίστας Λαγκάρντ, της ΠΑΝΓΑΙΑ, των Panama & Paradise Papers, αλλά και της λίστας Μπόργιανς. Εντόπισα και κατήγγειλα τις διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που οδήγησαν την χώρα μας στην πτώχευση».

«Δηλώνω ότι για όσα συκοφαντικά και παράνομα αναφέρονται για εμένα στο πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της  Βουλής, οι συντάκτες του θα λογοδοτήσουν τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Το ίδιο θα συμβεί και με εκείνους, που αναπαράγουν ή θα αναπαραγάγουν τα όσα ψευδή αναφέρονται σε αυτό το πόρισμα και με αφορούν. Η αλήθεια δεν ακούστηκε στην Επιτροπή της Βουλής, καθώς η Πλειοψηφία μού στέρησε το δικαίωμα να εμφανιστώ ως μάρτυρας, ενώ της το ζήτησα. Ωστόσο, η αλήθεια θα ακουστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου θα οδηγηθούν οι συκοφάντες μου και θα μετατραπούν από κατήγοροι σε κατηγορουμένους» συμπληρώνει ενώ κατηγορεί την πλειοψηφία της επιτροπής ότι παραβίασε «το Συνταγματικό δικαίωμά μου της ακρόασής μου ενώπιον των Αρχών! Φυσικά παραβιάζεται και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, που προστατεύει το τεκμήριο αθωότητάς μου».

«Και δέκα δημοσιογραφικές ζωές να είχα, πάλι θα έκανα τα ίδια. Θα τις αφιέρωνα σε αυτό, το ιερό καθήκον: την αποκάλυψη της αλήθειας  και το ξεμπρόστιασμα της Διαφθοράς που κατατρώγει την δημόσια περιουσία και επιβουλεύεται τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού!» καταλήγει ενώ αφήνει αιχμές και για δικαστικό λειτουργό χωρίς να την κατονομάζει.

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στα μκδ σχολιάζει: «“Να ερευνηθεί ο ρόλος του Βαξεβάνη” ζητά η ΝΔ στο πόρισμα για τη Novartis. Να σας τον πω τον ρόλο. Σας έχει αποκαλύψει. Τις offshore σας,τις μίζες σας, τις μπίζνες με τις ταυτότητες, τις λίστες Πέτσα,την διαστροφή και τους παιδεραστές φίλους σας, την διαφθορά και το καθεστώς που επιβαλετε. Εδώ είμαι. Το ξαναπροσπαθήσατε με τη λίστα Λαγκαρντ και βρεθήκατε απέναντι στον κόσμο».

"Να ερευνηθεί ο ρόλος του Βαξεβάνη" ζητά η ΝΔ στο πόρισμα για τη Novartis. Να σας τον πω τον ρόλο. Σας έχει αποκαλύψει….

Gepostet von Kostas Vaxevanis am Mittwoch, 15. Juli 2020

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr