Το μπελά του έχει βρει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα με το φημολογούμενο νέο κόμμα. Και αυτό διότι τώρα οι ανεξάρτητοι βουλευτές που κοιτούσαν προς το ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να απομακρύνονται και αναμένουν τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, δεν θα έχει μόνο πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ούτε μόνο τον κίνδυνο να χάσει ξανά τη δεύτερη θέση στις μετρήσεις. Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η δήθεν σύνθεση δυνάμεων που ετοίμαζε με ανεξάρτητους βουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα η Χαριλάου Τρικούπη βρισκόταν σε σοβαρές συνομιλίες τόσο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη όσο και με την Αθηνά Λινού για να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ. Όπως έγινε δηλαδή με τον Πέτρο Παππά και την Ράνια Θρασκιά που από τον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στο ΠΑΣΟΚ. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες όσοι ανεξάρτητοι μιλούσαν με το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έκαναν πίσω, καθώς αναμένουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Και είναι φυσικό αφού τους έβαλε στην πολιτική και στην Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός.
Οι τρεις βουλευτές και η αγωνία Ανδρουλάκη
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήδη πιέζει τον Στέφανο Κασσελάκη να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που είναι απίθανο για πολλούς λόγους. Βέβαια η δική του πολιτική συμπεριφορά δεν βγάζει νόημα, αφού όσοι έφυγαν με τον Κασσελάκη στη δεύτερη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ως πραξικοπηματία και ότι οργάνωσε την καθαίρεση Κασσελάκη. Διαφορετικά για ποιο λόγο έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης; Τώρα ξαφνικά θέλει συνεργασία με τον πρώην πρωθυπουργό! Βέβαια ο πρώην ναύαρχος θέλει πολύ να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα, έστω και μόνος του και μάλλον θα το κάνει.
Ένας από τους βουλευτές που περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα είναι και ο Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κοιτούσε να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στην Φθιώτιδα. Ωστόσο σε πηγαδάκια δηλώνει ενθουσιασμός για το νέο κόμμα Τσίπρα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αθηνά Λινού, η οποία ήταν έτοιμη να... γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά μίλησε με θετικά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, προφανώς περιμένοντας να την δεχθεί στο νέο κόμμα. Τέλος η αγωνία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να μην υπάρξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχωρήσουν από το κόμμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Ήδη στην Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται την Ράνια Θρασκιά που έφεραν από τον ΣΥΡΙΖΑ και της έδωσαν και κομματική θέση με το καλημέρα. Έρχονται δύσκολες μέρες για τον θυμωμένο Νίκο.