Αναστέλλεται από σήμερα, Παρασκευή, κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδιο το ΟΑΚΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε μελέτη «για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρεται πως κατά συνέπεια, αποφασίστηκε «με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης» να γίνει από σήμερα αναστολή κάθε αθλητικής και πολιτιστική δραστηριότητα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο». 

Ακόμα, επισημαίνεται ότι «θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής μελέτης». 

Στο τέλος της ανακοίνωσής του, το ΟΑΚΑ εκφράζει πως συμμερίζεται «την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ για την αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο: 

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».