Ο… ξαφνικός έρωτας Τσίπρα για Βορίδη!

202
video grab

Παραξενεύτηκαν πολλοί – αν όχι όλοι – τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον… ξαφνικό έρωτα που εκδήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Μάκη Βορίδη όταν, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου προς τιμή του Κινέζου προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, φέρεται να είπε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι είναι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και οι «εξηγήσεις» σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία άρχιζαν να δίνουν και να παίρνουν. Η άποψη που κυριάρχησε είναι αυτή που έχει να κάνει με την αντίληψη ότι κατανοούν στον ΣΥΡΙΖΑ πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι από τους λίγους «γαλάζιους» πολιτικούς με τους οποίους πρέπει να έχουν καλές σχέσεις αφού όσες φορές έχουν αντιπαρατεθεί μαζί του μόνο ιδεολογικές ήττες έχουν υποστεί.

Όπως και να ‘χει πάντως και παρότι ένα εικοσιτετράωρο μετά ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε το «ακροδεξιό παρελθόν» του Μ. Βορίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την άσκηση νόμιμης βίας από το κράτος, ένα είναι σίγουρο: Ο Μάκης Βορίδης αποτελεί, ίσως, τον πλέον επικίνδυνο πολιτικό αντίπαλο της Αριστεράς και η ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό του είναι επιβεβλημένη. Προεξάρχοντος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε ό,τι αφορά το εγκάρδιο χαμόγελο του κ. Βορίδη προς τον κ. Τσίπρα, όλοι συμφωνούν για την αστική ευγένεια που αποτελεί γνώρισμα του πρώτου ιδιαίτερα δε όταν βρίσκεται σε μια κοινωνική εκδήλωση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα 12 χρόνια που θητεύει στο ελληνικό κοινοβούλιο ουδέποτε έχει επιτεθεί, σε προσωπικό επίπεδο, σε οποιονδήποτε πολιτικό αντίπαλό του!

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr