Ο Βαρουφάκης «κάρφωσε» τον Τσίπρα στη Βουλή

by athina

Στον… «τάκο» έβγαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον πρώην «σύντροφό» του, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά.

Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια και τα μνημόνια και θέλοντας να καταδείξει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν διέφερε ουσιαστικά από αυτήν της σημερινής κυβέρνησης, παρά τα… ηθικά πλεονεκτήματα που ήθελε να επικαλείται ως «αριστερή» κυβέρνηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι το πάλαι ποτέ κόμμα του είχε δεχθεί τη φιλοσοφία του σημερινού σχεδίου «Ηρακλής» για την πρώτη κατοικία.

Και, μάλιστα, όπως είπε, και το μνημόνιο που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διαφορά από τα προηγούμενα μνημόνια, ενώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έδωσε» τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να κρατήσει τα εργασιακά…

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάλαβε την άρρηκτη σχέση χρέους-εργασιακών. Μου έλεγε τότε ”ε, θα τους δώσουμε, στους δανειστές, τα πλεονάσματα, να μας δώσουν τα εργασιακά». «Του απάντησα αυτό είναι στοιχειώδες σφάλμα», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα