Με τίποτα φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει υιοθετήσει τη λογική ΣΥΡΙΖΑ του «όχι σε όλα», με την προσθήκη του «ναι» όταν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, το οποίο, όμως, «ναι» είναι αποτέλεσμα της δήθεν αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που ασκεί.

Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Τσουκαλάς, καταφέρεται εναντίον την κυβέρνησης γιατί ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει ο ηλικιακός περιορισμός των 65 χρονών και άνω για την ενίσχυση των συνταξιούχων ΑμΕΑ με τα 250 ευρώ που προβλέπεται. Κάνει δε λόγο για υπαναχώρηση της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να απαξιώσει την εν λόγω κίνηση. «Η σημερινή υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την αρχική της θέση για ηλικιακό όριο στην χορήγηση του επιδόματος των 250 ευρώ στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και των θεσμικών εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος (ΕΣΑμεΑ), αποτελεί απόδειξη των αποτελεσμάτων της αντιπολίτευσης που ασκεί το ΠΑΣΟΚ», ισχυρίζεται ο Κώστας Τσουκαλάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την... επικοδομητική αντιπολίτευση, του «ναι μεν, αλλά», λέγοντας πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση εμμένει στον αποκλεισμό πολλών άλλων κατηγοριών χαμηλοσυνταξιούχων» και καλεί να εφαρμόσει «άμεσα τις προτάσεις μας για επαναφορά του ΕΚΑΣ, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων».