Να τελειώσει οριστικά με την παλιά φρουρά των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του στην Α’ Πειραιά και αποστρατεύοντας εμμέσως τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή της συγκεκριμένης περιφέρειας, Θοδωρή Δρίτσα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίεζε εδώ και καιρό τον κ. Δρίτσα να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον πρώην υπουργό να δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα θέσει ξανά τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας του ζητήσει ευθέως να μη βάλει υποψηφιότητα.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στην Α’ Πειραιά, η οποία προστίθεται σε αυτές στα Δωδεκάνησα και στις Σέρρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στη συγκεκριμένη συζήτηση. Στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να κερδίσει μια έδρα που θα κρατήσει για τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας σε μια επίδειξη ισχύος έναντι του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ο οποίος εκτός των άλλων σήκωσε και το πολιτικό βάρος της επαναδιαπραγμάτευσης της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και με άλλον έναν ηχηρό τρόπο το μήνυμα της «ανανέωσης» στο κόμμα, θυσιάζοντας τον «παππού» και πολιτικό μέντορά του Αλέκο Φλαμπουράρη τον οποίον τοποθέτησε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.