Ο Τσίπρας που πουλάει Αλέξη για μεταξωτές κορδέλες

by To Manifesto

Στην Ελλάδα, μου έλεγε ένας φίλος ιταλός, η πλειονότητα των…αντισυστημικών είναι ενταγμένοι στο σύστημα! Όπως κι εδώ στην Ιταλία, πρόσθεσε. Και συντεταγμένοι πλήρως συμπλήρωσα, χωρίς βέβαια να γνωρίζω ότι μετά από μερικούς μήνες ο Αλέξης Τσίπρας θα δήλωνε «Παραμένω αντισυστημικός» και μάλιστα από την…  πολυτελώς ταπεινή Villa d’ Este στο Κόμο.

Φυσικά στην Ελλάδα τέτοιες λεπτομέρειες περνούν απαρατήρητες όταν αφορούν πολιτικούς της Αριστεράς ή τέλος πάντων κατά δήλωση τους αριστερούς. Σημασία, όμως, έχει ότι αν την ίδια δήλωση την είχε κάνει κάποιος Γεωργιάδης ή κάποιος Βορίδης, θα είχαν σηκωθεί τα Εξάρχεια στο πόδι. Το γεγονός ότι δεν γέλασε κανείς με τη δήλωση του “αντισυστημικού” Τσίπρα, δείχνει την κυριαρχούσα αντίληψη μιας μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης για τα πολιτικά πράγματα. Γιατί, αν μη τι άλλο, είναι γελοίο να δηλώνεις “αντισυστημικός” και να συμμετέχεις στη δεξαμενή σκέψης “Αμπροσέτι”, μαζί με την ευρωπαϊκή ελίτ την οποία μάλιστα καταγγέλλεις ότι με τις “νεοφιλελεύθερες” πολιτικές της έχει εκτρέψει την Ευρώπη από το δρόμο της! Προφανώς ο Αλέξης δεν είναι διπολικός. Τον λένε Αλέξη αλλά δεν είναι απ’ το Κωσταλέξι. Τουλάχιστον ο ίδιος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά από χρόνια ανοίξουν οι πόρτες, είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγεί το πανελλήνιο με αυτό που θα αντικρύσει. Κάτι αντίστοιχο με εκείνο που είχε συμβεί το 1978 με την Ελένη. Ανατρέξετε στα ρεπορταζ εκείνης της περιόδου για να συγκρίνετε το μέγεθος του σκοταδισμού. Στην προκειμένη όμως περίπτωση ο Αλέξης δεν πάσχει. Απλώς ο άνθρωπος έχει βρει πελατεία και πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Περνάει καλά, κάνει τις διακοπές του, και λέει και καμία… για να περνάει η ώρα και να ταΐζει με σανό τους ανόητους που τον πιστεύουν.

Easy Writer

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα