Ο Τσίπρας ως Ιανός: Από τις χαρούλες στον Βορίδη στον "ακροδεξιό" υπουργό

103

Επίθεση στον Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Δυτικής Μακεδονίας, Flash TV. Από αγαπημένος του υπουργός χθες έγινε “ακροδεξιός” υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του Κινέζου προέδρου, Ζι Τσινπίνγκ, ότι “ο αγαπημένος μου υπουργός είναι ο Μάκης Βορίδης”.

Ωστόσο χθες, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη είπε: «Ο κ. Βορίδης έχει μια ιστορία. Είναι γνωστή σε όλους μας. Άλλο αν δημόσια βγαίνει και κάνει δηλώσεις για να την πετάξει από πάνω του. Έχει μια ιστορία ως στέλεχος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ως φιλοχουντικός, που κυκλοφορούσε με βαριοπούλες, με τσεκούρια και έκανε επεισόδια και βανδαλισμούς. Ανήκε στην νεολαία της ακροδεξιάς. Έχει μια εκτίμηση για το τι σημαίνει τάξη και αναγκαστικότητα του ξυλοδαρμού, η οποία, επιτρέψτε μου να σας πως, δεν είναι αντικειμενική». Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα αυτές οι φωνές να απομονωθούν από την ίδια την κοινωνία.

«Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ακραία λαϊκιστική πολιτική που είχε όσο ήταν στην αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση. «Έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες», συμπλήρωσε. Επιπλέον σημείωσε ότι «όλες αυτές οι κορώνες και οι μεγαλοστομίες ήταν λόγια του αέρα για να χαϊδεύουν τ’ αυτιά συντηρητικών ακροατηρίων».Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη απάντησε τα εξής: «Ο κ. Βορίδης έχει μια ιστορία. Είναι γνωστή σε όλους μας. Άλλο αν δημόσια βγαίνει και κάνει δηλώσεις για να την πετάξει από πάνω του. Έχει μια ιστορία ως στέλεχος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ως φιλοχουντικός, που κυκλοφορούσε με βαριοπούλες, με τσεκούρια και έκανε επεισόδια και βανδαλισμούς. Ανήκε στην νεολαία της ακροδεξιάς. Έχει μια εκτίμηση για το τι σημαίνει τάξη και αναγκαστικότητα του ξυλοδαρμού, η οποία, επιτρέψτε μου να σας πως, δεν είναι αντικειμενική». Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα αυτές οι φωνές να απομονωθούν από την ίδια την κοινωνία.

«Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ακραία λαϊκιστική πολιτική που είχε όσο ήταν στην αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση. «Έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες», συμπλήρωσε. Επιπλέον σημείωσε ότι «όλες αυτές οι κορώνες και οι μεγαλοστομίες ήταν λόγια του αέρα για να χαϊδεύουν τ’ αυτιά συντηρητικών ακροατηρίων».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr