Από τον Αύγουστο στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για πρόταση μομφής που θα κατατεθεί για τις παρακολουθήσεις με διττό στόχο. Από τη μια να στοχοποιηθεί και να μπεί στο κάδρο ο πρωθυπουργός, από την άλλη να εμφανιστεί ένα κοινό μέτωπο με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το θέμα όπως φαίνεται επανέρχεται και όπως αποκαλύπτει το powergame.gr η συζήτηση στις κλειστές συσκέψεις της Κουμουνδούρου είναι έντονη, αν και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση μέχρι τώρα. Στα αρνητικά της υλοποίησής της καταγράφεται η συσπείρωση που θα προκαλέσει μια τέτοια κίνηση στην κυβερνώσα παράταξη. Στα θετικά το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναγκαστεί να στηρίξει τη σχετική πρόταση.

Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ πέραν της επιχείρησης αποδόμησης του πρωθυπουργού παραμένει κεντρικός στόχος η επικοινωνιακή διαχείριση της εικόνας μιας αντι-δεξιάς συμμαχίας στο πρότυπο του αντι-σύριζα μετώπου. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις παραγνωρίζουν το γεγονός ότι οι πολίτες δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση των Πιτσιόρλα – Σαγιά, ο πρώτος εκ των οποίων έχει προσφύγει και στη δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται την πρόταση μομφής με γνώμονα τα όσα κυκλοφορούν (μεταξύ τους) για εκλογικό αιφνιδιασμό και θέλει να κλείσει αυτό το ενδεχόμενο δεν απέχουν της πραγματικότητας.