Κάποιοι το γνώριζαν και το έλεγαν… Κάποιοι το ψιθύριζαν… Κάποιοι έκλειναν τα μάτια και κάποιοι – εντός κι εκτός των τειχών- νόμιζαν ότι η “πρώτη φορά αριστερά” ήταν “λύτρωση κι ότι καλύτερο για τον τόπο”.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο φωτογενής και φέρελπις νεαρός πρωθυπουργός του 2015 δεν νοιαζόταν παρά μόνο για την καρέκλα της εξουσίας, την επικράτησή του σε όλα τα μέτωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και στο να πάει καλά το “μαγαζί” του. Με κάθε μέσο!
Έχοντας μάλιστα ως… ευαγγέλιο την επική ατάκα παλαίμαχου διαιτητή που είχε πει «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε. Όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν», ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να εγκαθιδρύσει στη χώρα ένα ιδιότυπο καθεστώς εξουσίας. Με ολίγη από Μαδούρο και με ολίγη από Στάλιν. 

Τι έλεγε και τι έκανε…
“Εμείς ή εσείς;” κραύγαζε και κάποιοι έτρεξαν να τον ψηφίσουν.
“Εμείς θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο”… παιάνιζε στις πλατείες και στις ρούγες, αλλά κάποιοι τότε είχαν βουλωμένα τα αυτιά τους.
“Εμείς θα διώξουμε τη Μέρκελ και την τρόικα” έλεγε και μετά η Άνγκελα έγινε η καλύτερη φίλη του.
“Εμείς θα ‘καθαρίσουμε’ τον τόπο από τα σκάνδαλα” βροντοφώναζε και μετά ήρθαν οι Πετσίτηδες, οι Παππάδες, ο Ρασπούτιν και τα άλλα τα παιδιά.
“Εμείς νοιαζόμαστε για το λαό, εσείς για το κεφάλαιο” υποστήριζε στις ομιλίες του και μετά έκανε διακοπές στα κότερα εφοπλιστών.
“Εμείς θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των αεροδρομίων” έλεγε προεκλογικά και μετεκλογικά τα πούλησε στη Fraport.
«Εμείς είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος” έλεγε μέσα στη Βουλή και μετά ήρθε η σκευωρία της Novartis και άλλα τέτοια… δημοκρατικά.
“Εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα…'” έλεγε και ξαναέλεγε και μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι το πήρε και το έκανε… σκαφάτο αυτό το πλεονέκτημα.
Συμπερασματικά, όσο ο Τσίπρας δεν προχωρά σε γενναία αυτοκριτική και αυτοκάθαρση στο κόμμα του, τόσο θα βουλιάζει στα αδιέξοδά του. Όσο δεν αναλαμβάνει – με πράξεις και έργα κι όχι με επικοινωνιακές πομφόλυγες- την ευθύνη για το “μαγαζί” που στήθηκε επί ημερών του τόσο θα του γυρίζει την πλάτη ο λαός. Αλήθεια, τι δεν καταλαβαίνει;