Ο Κώστας Ζουράρις είπε δύο αλήθειες.  Πρώτον, ότι ο Τσίπρας συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, γιατί να μη συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Δεύτερον, ότι θα συνεργαζόντουσαν και με το… διάβολο προκειμένου να επανέλθουν στην εξουσία.

«Και με τον Βελόπουλο και με οτιδήποτε επί τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζουράρις θέτοντας το ερώτημα: «Γιατί, δεν συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ που ήταν το εθνικό πατριωτικό;»

Πρόσθεσε βέβαια και ένα ακόμη ερώτημα: «Η ΝΔ δεν συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Γιωργάκη;» παραβλέποντας ίσως όχι εσκεμμένα ότι ο κατά δήλωσή του «Γιωργάκης» είχε θέσει εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ πριν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως ο Ζουράρις άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. Έφερε στο φως σκέψεις και προθέσεις του κόμματος το οποίο επισήμως εκπροσωπεί ως υποψήφιος και οι οποίες συνδέονται άμεσα με το «κυβέρνηση πάση θυσία». Δηλαδή, αν βγαίνουν τα κουκιά ακόμη και «κυβέρνηση ηττημένων».

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στα περί συνεργασίας με τον Βελόπουλο και αν χρειαστεί και με τον διάβολο είναι εκκωφαντική.

Τα περί κ@λόπαιδων που μόλις προχθες είπε ο Κώστας Ζουράρις για τα παιδιά που πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να το περάσει με το γνωστό δήθεν χιούμορ του, και με αναφορές για τον ιδιαίτερο τρόπο που εκφράζεται ο υποψήφιος βουλευτής του και πρώην υπουργός των κυβερνήσεών του (όπως έκανε και με τον «αψύ κρητικό» Παύλο Πολάκη).

Γι αυτά που είπε όμως την Τρίτη δεν βρήκε λέξη. Όπως και η Πόπη Τσαπανίδου που εκφράζει ολημερίς την αγωνία της για την έκθεση Pega της Σοφί Ιντ΄ Βέλντ και του Στέλιου Κουλόγλου με διαδοχικές ανακοινώσεις επί ενός θέματος που αν μη τι άλλο αφορά ένα ζήτημα που απασχολεί συνολικά τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το κόμμα Κασιδιάρη

Οι συμφωνίες με τον διάβολο πέρασαν στα ψιλά. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Πέραν του Βελόπουλου που ο Ζουράρις ουσιαστικά προσομοίασε με τον Καμμένο υπάρχει και άλλο ένα κόμμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε ιδιαίτερα στεναχωρημένος που τέθηκε εκτός εκλογικής μάχης. Αυτό του Κασιδιάρη.

Και ναι μεν κάποιοι θα υποστηρίξουν πως δεν υπήρχε περίπτωση… σύμπραξης με το κόμμα του (νεοναζί) Κασιδιάρη εν τούτοις δεν πρέπει να ξεχνά την ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, διά του τότε προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, δήλωνε για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ότι «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» προσθέτοντας μάλιστα ότι «Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

Η ως άνω αναφορά αφορούσε τον εκλογικό νόμο. Αυτόν που ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ναρκωθετόντας την επικείμενη εκλογική μάχη, αλλά και τη σταθερότητα της χώρας, με την απλή αναλογική.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας:

- Έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικές τις τροποποιήσεις με τις οποίες τέθηκε το κόμμα Κασιδιάρη εκτός εκλογικής μάχης

- Δεν ψήφισε τις τροποποιήσεις της ΝΔ τις οποίες υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ

- Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, τόσο κατά μόνας (ως κόμμα) όσο και από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όπως αποκάλυψε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος που έλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία.