Μετά την ομόφωνη καταδίκη από το Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά, που παραμένει στα ψηφοδέλτια πρωτοστατώντας μάλιστα στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καταδίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε τη λύση.

Ποιά είναι αυτή; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “καθαρό πολιτικό μητρώο” είπε μιλώντας στην Καλαμάτα, αφού αδυνατούσε να μιλήσει για… ποινικό μητρώο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το «το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ελπίδας, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα».  Για να προσθέσει:

«Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο»

Προχώρησε και ένα ακόμη βήμα. Δήλωσε ότι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από «άλλη ποιότητα» θυμίζοντας το παλαιότερο σύνθήμα που έλεγε πως «είμαστε από άλλο υλικό» και το ποίημα που ο πατέρας του Νίκου Παππά είχε γράψει για τη “δρακογενιά” και τους… τιμονιέρηδες.

Για όσου δεν θυμούνται, ο Στέλιος Παππάς είχε γράψει μια… ωδή στον Αλέξη Τσίπρα το 2016:

«Η Ανατολή που ροδίζει/ της γλυκιάς πατρίδας τις πικρές ανάσες / του Λαού μας καημούς και λύπες θερμαίνει / Το ταξίδι μακρύ / Το φορτίο βαρύ / Κι εσείς Δρακογενιάς βλαστοί / Τιμονιέρηδες»