fbpx

Ο Τσίπρας αρνείται την κοινοβουλευτική δημοκρατία – Επιχειρεί θεσμική εκτροπή και αποσταθεροποίηση

by Tasos

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει υπό αμφισβήτηση την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιδιώκει μια θεσμική εκτροπή που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση ολοκληρώνοντας με την απόφασή του να αποσύρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις ψηφοφορίες υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η πλειοψηφία μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης δεν μπορεί να νομοθετεί στη Βουλή.

Απαιτώντας εκλογές άμεσα και χρησιμοποιώντας εκ νέου χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια δήλωση που εκφεύγει του  ίδιου του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και δείχνει προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος, Και αυτό διότι υποστήριξε πως δεν μπορούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας να νομοθετούν.

Μάλιστα χαρακτήρισε το σύνολο των βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης ως εκβιαζόμενους για να υποστηρίξει πως αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος προσφεύγει στον λαό και καλεί κόμματα φορείς και συνδικαλιστικές αντιδράσεις να βγουν στους δρόμους και ν α υπερασπιστούν από τη δημοκρατία ακολουθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην… πορεία προς το λαό.

Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στο λαό είπε μετά το φιάσκο της πρότασής του στη Βουλή όπου βρέθηκε απολογούμενος για θέματα όπως οι σακούλες με τα μαύρα χρήματα από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς το  ΣΥΡΙΖΑ, το διασυρμό της χώρας για περιπτώσεις όπως αυτή του δήθεν θανάτου της “μικρής Μαρίας

Οπως είπε όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται  να προσφύγει στην κρίση του ελληνικού λαού για όσα διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολιτευση κορμός της δημοκρατικής παράταξης δημοκρατική ευθύνη, δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης.

Έφτασε δέ στο σημείο να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «καταχραστή της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός» επικαλούμενος την επιστολή της ΑΔΑΕ που αν μη τι άλλο αναφέρεται σε νόμιμες επισυνδέσεις και σε ονόματα που ο ίδιος έθεσε παραβιάζοντας κάθε έννοια και κυρίως το γράμμα του νόμου.

Συνέχισε δε την προσωπική επίθεση κάνοντας λόγο για «καταχραστής» και «μάλιστα, αμετανόητο όπως απέδειξε η στάση του από την πρώτη μέρα που άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του παρακράτους. Διότι οι αποδείξεις που η αρμόδια αρχή περισυνέλλεξε από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους είναι προφανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Καθώς οι νομότυπες επισυνδέσεις αφορούσαν μονάχα σε περιπτώσεις στόχων που δεν ενεργοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό»

Και δεν σταμάτησε εκεί. Υποστήριξε πως «ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο αυτής της εκτροπής. Εξουδετέρωσε τη Βουλή και εκμηδένισε τον αναντικατάστατο ρόλο της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας» αμφισβητώντας ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια την ουσία της δημοκρατίας που βασίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Συνέχισε δέ λέγοτνας πως «το θέαμα όμως, μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα εγκρίνει την κατάχρηση εξουσίας από τον αρχηγό της, είναι σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το θέαμα «στόχων» της ΕΥΠ, που στηρίζουν στην ουσία την παρακολούθησή τους, παραμένουν στις θέσεις τους, συντάσσονται με τους αυτουργούς των υποκλοπών, παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή. Μια τέτοια κατάσταση σήψης και πολιτικής παρακμής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο»

Και κορύφωσε την άρνησή του να δεχθεί τη λειτουργία του πολιτεύματος της χώρας  σημειώνοντας πως «δηλώνουμε λοιπόν σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δε θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν να τη νομιμοποιήσουν»

«Και μεταφέρουμε» είπε «την πρόταση δυσπιστίας στον λαό, τον ανώτατο κριτή. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα πια είναι κυβέρνηση της εκτροπής»

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, που δείχνει ακτιβιστική λογική με στόχο τις εντυπώσεις ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας το θέμα των επισυνδέσεων ως προμετωπίδα ρίχνει το τελευταίο του χαρτί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι που ήδη βλέπει να χάνει. Ετσι δείχνει με σαφή τρόπο πως κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου παραμένει η αποστεθεροποίηση της χώρας με μοναδικό γνώμη την προσωπική του πολιτική διάσωση και την κατοχύρωση του πολιτικού μέλλοντος.

Καλώντας φορείς συνδικαλιστές και άλλους να προασπιστούν την… δημοκρατία έναντι μιας εκλεγμένης, συνταγματικά κατοχυρωμένης και με πλειοψηφία στη Βουλή κυβέρνησης δείχνει ότι η δημιουργία συνθηκών χάους ήταν εξ αρχής ο στόχος μια αξιωματικής αντιπολίτευσης που αδυνατεί να προσφέρει έστω και μια πρόταση.

Το τραγικότερο είναι πως προβαίνει σε αυτή την ενέργεια την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ιαπωνία σε μια ακόμη προσπάθεια να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας, την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα που υπάρχει προκειμένου να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται ουσιαστικά το πολίτευμα της χώρας όπως αυτό διαμορφώνεται με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των πολιτών και την δεδηλωμένη που προκύπτει από μια εκλεγμένη πλειοψηφία.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα