Με αναφορές σε συκοφαντίες και με επίθεση κατά της κυβέρνησης επιχειρεί να απαντήσει  ο  ΣΥΡΙΖΑ στη βόμβα που έπεσε χθες στην είσοδο της… Κουμουνδούρου μέσα από τις αποκαλύψεις της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα για μαύρα χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία με κατεύθυνση το κόμμα. Μαύρα χρήματα που αντιστοιχούσαν σε 7ψήφια νούμερα, στο σύνολό τους, ξεπερνώντας όπως είπε η κ. Διαμαντή το 1000000 ευρώ κατά πολύ.

Μετά από πολλές ώρες σιωπής ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιδιώκει να ταυτίσει την επώνυμη κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο στα πλαίσια της δίκης του Νίκου Παππά (η οποία μάλιστα αποτελεί αναπαραγωγή της ένορκης κατάθεσης που η ίδια είχε κάνει στο πλαίσιο της ανάκρισης, άρα ήταν μάλλον γνωστή τουλάχιστον στους δικηγόρους υπεράσπισης) και με αυτή να καταγγείλει την… κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα. Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι» αναφέρει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι:

«Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους. Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους».

Και αφού επιχειρεί να εμφανίσει την κατάθεση της μάρτυρος ως υποκινούμενη από την κυβέρνηση (άλλωστε ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για δάνεια του Καλογρίτσα που σύντομα θα… διαγραφούν) απείλησε τη γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα με μηνύσεις αναφέροντας πως «μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε.»

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον πάντως είναι το υστερόγραφο της ανακοίνωσης, το οποίο απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Τι αναφέρει; Τα εξής: «ΥΓ. Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…»

Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ; Απλά με βάση μια επώνυμη ένορκη κατάθεση και μάλιστα στο Ειδικό Δικαστήριο κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ξεκαθαρίσει πως πρέπει ο καταγγελλόμενος να αποδεικνύει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες του. Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε μαρτυρίες κουκουλοφόρων που δήλωναν πως «άκουσαν» ή «έμαθαν» για χρηματισμούς στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ,  διασύροντας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο 10 πολιτικούς αντιπάλους μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ανέμενε για λόγους άγνωστούς ή καλύτερα για λόγους που όλοι… βλέπουν στο υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό μια τέτοια αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με το οποίο ουσιαστικά συμβαδίζουν στο αντιπολιτευτικό πεδίο στο δρόμο προς τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για προσφυγή στη δικαιοσύνη όμως στην ανακοίνωση κυριαρχεί η λογική της “μπάλας στην εξέδρα” αφού αν μη τι άλλο δεν ξεκαθαρίζει αν το κόμμα έλαβε μαύρα χρήματα από τον Χρήστο Καλογρίτσα και κυρίως αν χρηματοδοτήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από αυτόν. Ούτε απαντά στα περί επιχείρησης δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ Channel, κάτι για το οποίο έχουν μιλήσει ακόμη και στελέχη που ανήκαν στο κόμμα όπως ο πρώην διευθυντής της Αυγής που μιλησε για πολιτικές ευθύνες αναφορικά με την προεργασία του καναλιού Καλογρίτσα…