Η μία αποχώρηση διαδέχεται την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ με το πιθανό εύρος της διάσπασης να προβληματίζει έντονα τους κορυφαίους του κόμματος, όχι όμως από ό,τι φαίνεται τον ίδιο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συνελήφθη» στις Σπέτσες να το έχει ρίξει έξω Σαββατόβραδο με σφηνάκια και «ποτάρες», την ώρα που στην Αθήνα αποχωρούσαν από το κόμμα του σημαντική μερίδα της Νεολαίας αλλά και πολλά στελέχη από κρίσιμες θέσεις και πόστα πουυ είχαν καταλάβαι από τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

kasselakis-sf.jpeg
PROTOTHEMA.GR

Αμηχανία στους «μεγάλους» του κόμματος

Πάντως οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει έντονο προβληματισμό στα κορυφαία στελέχη του κόμματος, με πρώην υπουργό να αναφέρει σύμφωνα με το protothema.gr:

«ο Νίκος Φίλης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Χαρίτσης κάνανε μία επιλογή ανταγωνιστική προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κόμμα με το οποίο μαζί πορευτήκαμε, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν επιθυμούσαν. Αυτό ας το κρίνει ο αριστερός προοδευτικός κόσμος» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «μέχρι στιγμής προσπαθώ να εντοπίσω τις θεμελιώδεις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ψηφισμένων μας κειμένων, τα οποία μας δεσμεύουν όλους. Δεν πρόκειται περί πολιτικής “Pummaro”. Έγινε μία αξιολόγηση που δεν αναφερόταν στα ψηφισμένα κείμενα, αλλά σε άλλες “απεραντολογίες” που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», όπως είπε.

Μάλιστα, εξαπέλυσε βολές στην ομάδα των όσων αποχώρησαν, λέγοντας πως «όσοι αποχώρησαν κατά τη γνώμη μου, παίρνουν απόσταση και από την λαϊκή εντολή, που τους εξέλεξε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την εντολή των 150.000 μελών. Και θα ήταν λάθος να ερμηνεύσει κανείς το ποσοστό που πήρε η Έφη Αχτσιόγλου, ως εντολή για αποχώρηση η προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ».