«Κουραστήκαμε και κουράσαμε» είπε πριν από λίγο ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – δεν έχει σημασία ποιος, πάει καιρός που λένε αυτό και το αντίθετό του. Μιλούν για το «εμείς» τονίζοντας τη λέξη στο «εγώ». Δεν υπήρξαν ποτέ μαζί. Ποτέ δεν ενοχοποιήθηκε τόσο πολύ η άλλη άποψη, ποτέ δεν απενοχοποιήθηκε τόσο πολύ η πολιτική αλητεία.

Εγώ τον πιστεύω τον βουλευτή που δηλώνει κουρασμένος, του εύχομαι περαστικά. Κάνει λάθος όμως αν νομίζει ότι μας κούρασε. Αυτό θα συνέβαινε αν οι πολίτες ασχολούνταν μαζί τους, αν παρακολουθούσαν τις μεταξύ τους κόντρες στα κανάλια ή στα social media. Ουδείς ασχολείται σοβαρά – μόνο για λίγο όποιος θέλει να διασκεδάσει, να γελάσει, να σπάσει πλάκα.

Αυτό δεν κατάλαβε η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη: ο κόσμος σπάει πλάκα. Και όσο ο κύριος Κασσελάκης μετράει το μπόι του με τον κύριο Πολάκη, τους 87 ή δεν ξέρω πόσους άλλους και στα διαλείμματα ξεπετάει εκείνος ένα βίντεο από τον βούρκο και ο Πολάκης σκαρώνει μια μαντινάδα στο γόνατο τόσο οι πολίτες παίρνουν τις αποστάσεις τους.

Ναι, ναι, οι πολίτες για τους οποίους υποτίθεται πως η Αριστερά –εδώ ακούγονται πολλά γέλια από τα θεωρεία– αγωνίζεται υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά τους. Υπόθεση η οποία με κάποιον μεταφυσικό τρόπο ανατέθηκε στην Αριστερά και σε κανέναν άλλον. Το ίδιο συνέβη και με τη διανόηση, τα γράμματα, τις τέχνες – αριστερό μεταφυσικά κι αυτό…

Αν κάτι μας κούρασε, κυρίες και κύριοι βουλευτές, ήταν μέχρι να καταλάβουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει κόμμα, σημαίνει νοοτροπία… Σας εύχομαι καλή ξεκούραση και πολλά likes!