Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συνεχάρη τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για την ανάληψη των καθηκόντων του γιατί η Βρετανία είναι μια “μη φιλική” χώρα.

“Η Βρετανία είναι από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία των μη φιλικών χωρών, άρα δεν υπήρξαν συγχαρητήρια”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Λονδίνο είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία. Άλλωστε, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας διαβεβαίωσε χθες Τρίτη τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ότι μπορεί να υπολογίζει στην «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Σούνακ είπε στον Ζελένσκι ότι ελπίζει να συναντηθούν σύντομα.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι «πιέσεις σε βάρος του βάρβαρου καθεστώτος του Πούτιν», με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων, ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.