Τον μεγάλο προπονητή αλλά και τον πολιτικό Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 78 ετώνβ αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος της χώρας. 

Σε ανάρτηση του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. 

«Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη» από τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έζησε λόγω ηλικίας τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του Γιάννη Ιωαννίδη, επισημαίνει πως στη δική του γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε τα πάντα.  

Σταύρος Καλαφάτης: Καλό ταξίδι κόουτς...

Με ένα λιτό «καλό ταξίδι κόουτς» αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.  

Ανδρέας Λοβέρδος: Πώς να σε αποχαιρετήσω αδελφέ μου;

«Πώς να σε αποχαιρετήσω αδελφέ μου, μαχητή της πρώτης γραμμής, συναθλητή, δάσκαλε, φίλε μου παντοτινέ; Με ποια λόγια μπορεί κανείς να κλάψει το φευγιό του τεράστιου Γιάννη Ιωαννίδη;» γράφει μεταξύ άλλων στη δική του ανάρτηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος. 

ΚΚΕ: Κορυφαία προσωπικότητα του Αθλητισμού ο Γιάννης Ιωαννίδης

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά του Αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα του Άρη της δεκαετίας του ‘80.

Με το αγωνιστικό του πνεύμα, το πάθος και τον "εκρηκτικό" του χαρακτήρα, ο "Ξανθός" άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του Αθλητισμού και κυρίως της Προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μώραλης: Καλό ταξίδι στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Ιωαννίδη, «τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ‘90».

Σε δήλωσή του ανέφερε αναλυτικά: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη. Υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, με πολλές επιτυχίες και τίτλους. Φυσικά στον Πειραιά θα τον θυμόμαστε ως τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ‘90.

»Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στα παρκέ, αλλά και στην πολιτική την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια. Καλό ταξίδι στον "Ξανθό" του ελληνικού μπάσκετ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Αυγενάκης: Ο Γιάννης Ιωαννίδης έγραψε τη δική του ιστορία 

Ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη: «Μία από τις πιο ιστορικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ένας θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως προπονητής, συνέδεσε το όνομά του με τον σπουδαίο Άρη της δεκαετίας του ’80, οδήγησε την ομάδα του Ολυμπιακού σε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’90, ενώ, μεταξύ άλλων, διετέλεσε και προπονητής της "πίσημης αγαπημένης"».

«Πέραν της επιτυχημένης καριέρας του στους μπασκετικούς πάγκους, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής με τη ΝΔ, ενώ κατείχε επί δύο έτη τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Συνυπήρξαμε στα έδρανα της Βουλής, με τις πορείες μας να έχουν κοινό παρονομαστή το καλό της αθλητικής μας οικογένειας», πρόσθεσε.

Στο τέλος, κατέληξε: «Ο "Ξανθός", όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ενώ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τασούλας για Ιωαννίδη: Συνέβαλε όσο λίγοι στη δημοφιλία του μπάσκετ

Ειλικρινά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος μίλησε για έναν «ξεχωριστό άνθρωπο» που θα θυμόμαστε με περηφάνεια.

Στην δήλωσή του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιάννη Ιωαννίδη, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, μιας μεγάλης μορφής του ελληνικού αθλητισμού και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015. Η ζωή του Γιάννη Ιωαννίδη ταυτίσθηκε με την άνθηση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, στην οποία διακρίθηκε ως πρωταθλητής από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ στη συνέχεια διέπρεψε ως προπονητής κατακτώντας μια κορυφαία θέση στην ιστορία του αθλήματος.

«Με το πάθος του, το ταλέντο του, την επιμονή και τον επαγγελματισμό του, κατάφερε να οδηγήσει τις ομάδες που προπονούσε στην κορυφή και συνέβαλε όσο λίγοι στη δημοφιλία του μπάσκετ και στην ενεργή ενασχόληση πολλών νέων με αυτό. Την πολυετή προσφορά του στον αγωνιστικό αθλητισμό ακολούθησε η προσφορά του στα κοινά ως εκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ αλλά και ως υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού σε δύο κυβερνητικές θητείες», συμπλήρωσε. 

Ανδρουλάκης: Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας 

Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές στιγμές του αθλήματος κάνοντας ολόκληρες γενιές Ελλήνων να το αγαπήσουν. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημείωσε.

Τζιτζικώστας: Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε κορυφές

«Ό,τι έκανε στη ζωή του, το έκανε με προσήλωση και πάθος. Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε κορυφές, διεκδίκησε και προσέφερε πολλά στον τόπο μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Η αγάπη του για την πατρίδα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, απεριόριστη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», πρόσθεσε.

Ζέρβας: Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν γεννημένος νικητής

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι «ο "Ξανθός" θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας ως ένας μεγάλος του μπάσκετ». «12 Πρωταθλήματα & 6 Κύπελλα Μπάσκετ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν γεννημένος νικητής. Θα μείνει στην ιστορία για την κατάθεση ψυχής που έκανε εντός και εκτός παρκέ ως αθλητής, αλλά και ως ο πλέον πολυνίκης προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του», υπογράμμισε.