Το πρόβλημα του πληθωρισμού που μαστίζει τη γηραία ήπειρο δεν άφησε ανεπηρεάστο ούτε το παραδοσιακό ιταλικό έδεσμα των γειτόνων, την πίτσα. Το κόστος μιας κλασικής πίτσας Margherita συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αν και ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνθηκε για όλα τα συστατικά της.

Η τιμή της πίτσας συνεχίζει να ξεπερνά τον συνολικό πληθωρισμό, ο οποίος ήταν 8,7% τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, οι αυξήσεις των τιμών έχουν επιβραδυνθεί σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά και τον περασμένο Νοέμβριο όταν το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πάνω από 30%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής και το υπουργείο Οικονομικών, τα συστατικά της πίτσας (αλεύρι, ντομάτες, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο) και η ενέργεια για το ψήσιμο της πίτσας αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το 2022.

Το κόστος αγοράς έτοιμης πίτσας αυξήθηκε κατά 7,6% φέτος, καθιστώντας το σουπερμάρκετ πιο κερδοφόρα λύση από τη σπιτική πίτσα.