Βολές από παντού και για τα πάντα δέχονται πλέον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που έχει εισέλθει σε μια εσωκομματική δίνη δίχως τέλος. Σε αυτό το πλαίσιο και ο Θανάσης Πετράκος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος του Μερα25 επιτίθεται στην Έλενα Ακρίτα με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς σχετικά με την ανάρτηση της τελευταίας για τον «γιο της πλύστρας με το τρύπιο σώβρακο».

Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής αναπαράγει ανάρτηση του ποιητή-πεζογράφου Άρη Σταματάκη, ο οποίος αναφέρεται στον πατέρα της Έλενας Ακρίτα, Λουκή, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Όταν ο πατέρας σου ο Λουκής αποφάσισε να βρει την τύχη του στην Αθήνα, ο παππούς σου στην Κύπρο πούλησε το βόδι του...». Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή είναι η πιο εκπληκτική απάντηση σε όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα, καθώς ο πατέρας της ήρθε στην Αθήνα απένταρος από την Κύπρο. Μάλιστα ο Θανάσης Πετράκος καταλήγει πολύ εύστοχα, ζητώντας από την Έλενα Ακρίτα να μην υποτιμά αυτούς που δεν είναι χορτάτοι, καθώς άλλωστε και η ίδια από αυτούς κατάγεται. Αλλά μάλλον η αριστερή του χαβιαριού το ξέχασε τελείως.

Ακολουθεί η ανάρτηση Πετράκη:

Η ΠΙΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΑ,ΑΚΡΙΤΑ,

Απο τον αγαπημενο σύντροφο Αρη Aris Stamatakis Μπράβο Άρη!!!

"Η κ.'Ελενα Ακρίτα μίλησε για το γιό της πλύστρας με το τρύπιο σώβρακο και τους ..χορτάτους . Το γιό της πλυστρας λέει να φοβόμαστε...

- Κρείττον σιγάν κ. Έλενα.

Να σου θυμίσω λοιπόν:

Όταν ο πατέρας σου ο Λουκης αποφάσισε να βρεί την τύχη του στην Αθήνα ,ο παππούς σου στην Κύπρο πούλησε το βόδι του κι έδωσε όλα τα χρήματα στον πατέρα σου που με αυτά επιχείρησε το ξεκίνημά του.

Όταν το ποσό εξανεμίστηκε κάθισε μια μέρα απελπισμένος στο Βασιλικό Κήπο. Κοίταζε ένα πανυψηλο δένδρο κι έκανε μαύρες σκέψεις.

- Αν ανέβω στην κορυφή και πέσω με το κεφάλι... Τέτοιες σκέψεις έκανε ο νεαρός Λουκής εκείνη τη μέρα.Η τύχη του χαμογέλασε όμως και βρήκε την πρώτη του πρόχειρη δουλειά. Στου Λαμπράκη αν θυμάμαι καλά.

- Στις δύσκολες μέρες τής ζωής μου θυμόμουνα πάντα το νεαρό Λουκη, το πάμφτωχο παιδί από την Κύπρο κι έπαιρνα κουράγιο. Το παιδί με το τρύπιο πιθανον σώβρακο .. Το νεαρό Λουκη που έφτασε εκεί που έφτασε.

- Μην υποτιμάτε λοιπόν κ. Ακρίτα αυτούς που δεν είναι χορτάτοι. Εντελώς κατά σύμπτωση, απ αυτούς ακριβώς κατάγεστε...".