Ο Παπαδημούλης “καρφώνει” την κυβέρνηση στη Κομισιόν

13288
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΠρεμούρα Παπαδημούλη για την Βασιλική Θάνου

Το είδαμε κι αυτό. Τον Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ερώτηση στη Κομισιόν για το εάν έχει το δικαίωμα η εκλεγμένη κυβέρνηση να διορίζει γενικούς και ειδικούς γραμματείς.

Μα κι αυτός ο Μητσοτάκης πως προχώρησε σε επιλογές χωρίς να ρωτήσει τον “μητσάρα” του ΣΥΡΙΖΑ; Πλάκα-πλάκα, οι συριζαίοι είναι ικανοί να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να παραμείνουν στον κρατικό μηχανισμό και οι… διάφοροι καρανίκες με τους οποίους κυβερνούσε ο Τσίπρας.

Η ερώτηση -περιβόλι του Παπαδημούλη
Ερώτηση προς την Κομισιόν για την τοποθέτηση γενικών και ειδικών γραμματέων, κατά παράβαση του νόμου, στην Ελλάδα κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ίδιος ζητά να μάθει από την Κομισιόν αν «θεωρεί ότι η ανακοίνωση 52 ονομάτων γενικών και ειδικών γραμματέων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αγνοώντας την εν εξελίξει διαδικασία σε εφαρμογή του νόμου, συμβαδίζει με τον στόχο της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση», καθώς και «πώς αξιολογεί και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση της αξιοκρατίας».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει στην ερώτηση του ότι «στην τελευταία Έκθεση Συμμόρφωσης της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής του ESM (Ιούνιος 2018) η Κομισιόν επισημαίνει πως ο ν. 4369/2016 -που διέπει τη διαδικασία επιλογής γενικών και ειδικών γραμματέων- συνιστά εγγύηση για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».

Προσθέτει πως «παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία πλήρωσης των θέσεων, βάσει του ισχύοντος νόμου, και επτά χιλιάδες αιτήσεις αξιολογούνται από το ανεξάρτητο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων που έχει συσταθεί, η νέα ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την τοποθέτηση 52 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, παραβιάζοντας ευθέως τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας και συγκεκριμένα του ν. 4369/2016».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr