Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Πανωλεθρίαμβος» του Κωνσταντίνου Τζούμα, ο συγγραφέας παρουσιάζει τα λόγια που συνοδεύουν τη μουσική σ’ ένα από τα τραγούδια του Τζάρβις Κόκερ: «Ποτέ δεν είπα πως είμαι βαθύς, αλλά είμαι βαθύτατα ρηχός».

Προφανώς αυτά τα λόγια δεν θα τα ακούσετε ποτέ από τον Νίκο Ανδρουλάκη, όχι γιατί δεν ισχύουν να περιγράψουν την περίπτωσή του και να την εξηγήσουν, αλλά γιατί αυτού του είδους την αυτογνωσία δεν θα μπορούσε να την επικαλεστεί ένας άνθρωπος που όταν του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει ποιοι και γιατί τον παρακολουθούσαν ως ευρωβουλευτή, προτίμησε να «θυματοποιηθεί» ώστε να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια τα οποία τελικά δεν κέρδισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάτι θα έχει ακούσει για το «πως» και «γιατί» όταν ήταν στην ευρωβουλή, διότι διαφορετικά για ποιο λόγο συναντούσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον κ. Ράμμο;

Κι αν υποθέσουμε ότι ο εν λόγω τηρούσε τόσο αυστηρά το απόρρητο, πως στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο ότι το Μαξίμου έδωσε την εντολή;

Αλλά και στην περίπτωση που ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν γενικώς και αορίστως για το κράτος δικαίου, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα τι του είπε ο κ. Ράμμος;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος που θέλει να μάθει και μάλιστα του έχει υποδειχθεί ο τρόπος, μαθαίνει. Πάει απευθείας στην ΕΥΠ και μαθαίνει με το «ν» και με το «σ», όπως αρχίζει και τελειώνει το όνομα του, για ποιο λόγο η εισαγγελέας έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα για την νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής του συσκευής. Έρχεται τώρα, μετά από όλα αυτά, να θριαμβολογήσει γιατί λέει… «νίκησε» το κράτος δικαίου! Τι δεν λέει: Ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά το νόμο του 2021 που απαγόρευε τη χορήγηση στοιχείων στον ενδιαφερόμενο, τον οποίον όμως άλλαξε η κυβέρνηση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κυρία Βλάχου, είχε αποκαλύψει - ούτε αυτό θα το ακούσετε να το λέει ο Ανδρουλάκης- ότι το αίτημα για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και ουχί προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είχε τις υπογραφές 6 υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΠ.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια τρύπα στο νερό, γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να μάθει όσα τον αφορούν χωρίς όλο αυτό το θεατράλ σκηνικό που έστησε σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάτι άλλο: Ο κόσμος θα μάθει από που εστάλη το αίτημα παρακολούθησης και τι αφορούσε; Επίσης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να ενημερώσει, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ράμμο, το λαό γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε νόμιμα το κινητό του τηλέφωνο;

Υγ. Αυτό που δεν λέει ο αξιότιμος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ουδείς πολίτης είναι υπεράνω των νόμων, ούτε φυσικά ότι οι πολιτικοί έχουν κάποιου είδους ασυλία. Αρκεί να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες από τις αρχές και δη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κι απ΄ ότι φαίνεται (βλ. 6 υπογραφές υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΠ στο αίτημα για την επισύνδεση του τηλεφώνου του) στην περίπτωσή του τηρήθηκαν.

Easy Writer