Ο «μπουφόνος» Πολάκης και η Commedia SYRIZA

454
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παύλος Πολάκης είναι μια κλασική περίπτωση «μπουφόνου». Μια κωμική φιγούρα που θυσίασε την καριέρα του στη Commedia dell’Arte προκειμένου να συμμετάσχει στην Commedia buffonesca του ΣΥΡΙΖΑ.

Αστεία περίπτωση, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ο κατάλληλος (αστείος) άνθρωπος στον κατάλληλο (αστείο) θίασο. Και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στον θιασάρχη Αλέξη Τσίπρα που είχε τη διορατικότητα να βγάλει μπροστά τον Πολάκη και να του δώσει ρόλο απολύτως συμβατό με τον χαρακτήρα του.

Ο Παύλος Πολάκης δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να γίνει ο δημοφιλέστερος των μπουφόνων του ΣΥΡΙΖΑ, εφάμιλλος εμβληματικών μπουφόνων της Commedia dell’Arte, όπως ενός Μπριγκέλα, ενός Αρλεκίνο, ενός Τρουφαλντίνο, ενός Τριβελίνο, ακόμα κι ενός… Μπαλαφίνιο.

Μέχρι πρότινος ο μπουφόνος Πολάκης διασκέδαζε με τη θεματολογία του, απολύτως προσαρμοσμένη στην αισθητική του κοινού της Commedia buffonesca αλά ΣΥΡΙΖΑ, του εκτός της πρώτης φοράς Αριστερά θεατές. Εσχάτως συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο και «ειδικού χειρισμού» συριζαίους ώστε να μη γελάνε μαζί του μόνο οι εκτός, αλλά και οι εντός ΣΥΡΙΖΑ θεατές.

«ΕΥΚΛΕΙΔΗ: είδα την ανάρτηση σου. Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες, μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ που πρέπει, κατά τη γνώμη μου να τους το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!».

Η ανάρτηση στο facebook του «μπουφόνου» Πολάκη δείχνει ότι θα πέσει πολύ γέλιο…

Easy Writer

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr