Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να έχει δώσει σιωπηρά στην Ουκρανία την άδεια να χτυπήσει εντός της Ρωσίας -αποκλειστικά κοντά στην περιοχή του Χάρκοβο- χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχουν οι ΗΠΑ,  σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, που επικαλείται το Politico.

Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ να προβούν σε αυτήν την αλλαγή πολιτικής μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στο Χάρκοβο.

Κατά συνέπεια, η Ουκρανία μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχουν οι Αμερικανοί, όπως ρουκέτες και εκτοξευτές πυραύλων, για να καταρρίψει εκτοξευμένους ρωσικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Χάρκοβο, σε στρατεύματα που συγκεντρώνονται ακριβώς πάνω από τα ρωσικά σύνορα κοντά στην πόλη, ή ρωσικά βομβαρδιστικά που εκτοξεύουν βόμβες προς το ουκρανικό έδαφος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα για να πλήξει πολιτικές υποδομές ή να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Τακτικό Πυραυλικό Σύστημα Στρατού, για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.