Ο Μητσοτάκης σκότωσε τον Μαυρογιαλούρο

by news
Σήμερα θα σας περιγράψω την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ώστε να διαγράψει μια και έξω από το πολιτικό σκηνικό τον… Μαυρογιαλούρο. Την εξάλειψη ρουσφετιών και πελατειακών σχέσεων επιχειρεί με τον νέο θεσμό των Υπηρεσιακών Γραμματέων, στους οποίους μεταφέρονται σημαντικές αρμοδιότητες από τους υπουργούς.
Πρόκειται για έναν θεσμό του επιτελικού κράτους που ήδη άρχισε να λειτουργεί και τούτες τις ημέρες πέρασε πλήθος υπουργών για να τους μιλήσει. Θα έχουν τριετή θητεία και θα είναι οι πιο σημαντικοί στην ιεραρχία της Δημόσιας Διοίκησης. Αποστολή, δε, έχουν να εξαφανίσουν κάθε επίδοξο Μαυρογιαλούρο που θα εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή. Εδώ και λίγες ημέρες έπιασαν δουλειά στα πρώτα 13 υπουργεία, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής τους από το ΑΣΕΠ.
Στους Υπηρεσιακούς Γραμματείς μεταφέρονται, ανάμεσα στα άλλα, δύο σημαντικές αρμοδιότητες που είχαν έως τώρα οι υπουργοί. Η πρώτη αφορά τις δημόσιες συμβάσεις και η δεύτερη το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων (των υπουργείων όπου υπηρετούν). Η πρώτη αρμοδιότητα που τη στερούν από τους υπουργούς, κατά τον κορυφαίο υπουργό, έχει να κάνει με το… πορτοφόλι κάθε υπουργείου (αφού αφορά συμβάσεις) και η δεύτερη με τους… διορισμούς. Ο υπουργός δεν θα μπορεί να διορίζει.
Από τον Μικροπολιτικό των “ΝΕΩΝ”

Σχετικα Αρθρα