Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση μομφής δυσπιστίας με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά με την εισαγωγή του Λυσία στον λόγο του αδυνάτου στην οποία αναφέρεται ότι «ου πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ᾽ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ τοῦτον εἴληφα. καὶ πειράσομαι τῷ λόγῳ τοῦτον μὲν ἐπιδεῖξαι ψευδόμενον, ἐμαυτὸν δὲ βεβιωκότα μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας ἐπαίνου μᾶλλον ἄξιον ἢ φθόνου» 

Τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία που μας δίνετε και σας ευχαριστούμε» διότι όπως είπε «θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο» απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «Σας είχαμε χάσει, υπήρχε μερική αφωνία και δεν ήταν από ίωση». 

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ακόμη ότι «Βγάλατε ήδη πόρισμα, “είστε αμετάκλητα ένοχοι”, ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν κ. Τσίπρα» προσθέτοντας με έμφαση ότι «Ένοχος ένοχο ου ποιεί» για  να επισημάνει πως η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση προκειμένου. 

«Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω στην πρόταση δυσπιστίας με την εισαγωγή του Λυσία στο λόγο του αδυνάτου. Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις που έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «Αφενός θα έχουμε την ευκαιρία στη Βουλή σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών. Αφετέρου δε θα τα ακούσετε όλα από εμάς. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε όλα και από εσάς γιατί το τελευταίο διάστημα σας είχαμε χάσει και δεν ήταν από ίωση».  

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε το πόρισμα του «είστε αμετάκλητα ένοχοι», μπράβο ούτε να είστε ο Άρειος Πάγος.  Εκείνος ο οποίος έχει ανοικτά ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών εκείνος που αποκαλύπτεται ότι είχε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα.  Ο πρωθυπουργός ζητεί την άμεση συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Υπάρχουν κάποιες κρίσιμες στιγμές και δεν θα τις αποφύγετε και αυτές είναι οι επόμενες εκλογές και θα τις υποστείτε»

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και μάλιστα ενώ  είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης αποφάσισε να κλείσει το θέμα μέσα από τη συζήτηση αυτή και να κλείσει την ατζέντα που επιχειρεί να ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας και να κυλήσει τη χώρα στη λάσπη

Στο πλαίσιο αυτό η κυβερνώσα παράταξη θα αναδείξει και όλά όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Από τις βαλίτσες με τα μαύρα χρήματα που όπως ειπωθηκε στο ειδικό δικαστήριο πήγαιναν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τους κουκουλοφόρους μάρτυρες της Novartis που συλλαμβάνονται για απάτες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.