Ο Μηταράκης αποστόμωσε τον Πολάκη: «Πριν γράφει να… ρωτάει»

by news

Πληρωμένη απάντηση έδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Παύλο Πολάκη, έπειτα από καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σπατάλη χρημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε τον υπουργό Νότη Μηταράκη ότι κάνει απευθείας αναθέσεις 24.800 ευρώ για απομαγνητοφωνήσεις συνεντεύξεων και ομιλιών του.

Από το υπουργείο Μετανάστευσης όμως άμεσα ξεκαθάρισαν ότι το ποσό αφορά «το ανώτατο επιτρεπτό ετήσιο όριο και όχι την πραγματική ετήσια δαπάνη» και επιπλέον δεν αφορά μόνο τον υπουργό, αλλά ένα σύνολο γραφείων.

Συγκεκριμένα αναφέρονται από το υπουργείο τα εξής:

«Ο κ. Πολάκης, καλό θα ήταν, πριν γράψει να …ρωτήσει!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με την απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επισημαίνονται τα εξής:

Το κόστος της απομαγνητοφώνησης κλιμακώνεται από τα 10 ευρώ το πεντάλεπτο και είναι ανάλογο της χρονικής διάρκειας μιας συνέντευξης. Μια μέση τηλεοπτική συνέντευξη έχει κόστος απομαγνητοφώνησης 70 Ευρώ.

Η πληρωμή για τις απομαγνητοφωνήσεις θα εξαρτηθεί από την συχνότητα της χρήσης των υπηρεσιών της αναδόχου εταιρείας. Δηλαδή, είναι πληρωμή που εξαρτάται από τον αριθμό των συνεντεύξεων.

Το ποσό των 24.800 ευρώ (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%) στο οποίο αναφέρεται για τις υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης του ΥΜΑ δεν είναι καταβλητέο άπαξ με την υπογραφή της σύμβασης. Αποτελεί δηλαδή το ανώτατο επιτρεπτό ετήσιο όριο και όχι την πραγματική ετήσια δαπάνη.

Αν θέλει ο κ. Πολάκης μπορεί να διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σύμβαση με ΑΔΑ: ΨΒΒΧ46ΜΔΨΟ-6Κ1 στην οποία αν φέρεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά τα γραφεία: Υπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, και Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου μετανάστευσης και Ασύλου».

Δείτε την… βιαστική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2600566480186817&id=100007004708966

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα