Μετά τα πυρά… κατά Αμερικανών πολιτικών, των Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι, στο στόχαστρο του αντιπρόεδρου του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, μπήκε η Πολωνία η οποία είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι «η Πολωνία θα εξαφανιστεί μαζί με τον ηλίθιο πρωθυπουργό της» σε περίπτωση σύρραξης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν έγραψε τα ακόλουθα: «Κάποιος ηλίθιος, ονόματι Ματέους Μοραβιέτσκι, είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήξει τη Ρωσία κι ότι δεν ανησυχία για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, γιατί η τελευταία σύντομα θα ηττηθεί.

Δεν ξέρω ποιος θα νικήσει ή θα χάσει σε έναν τέτοιο πόλεμο, αλλά λαμβανομένου του ρόλου της Πολωνίας ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η χώρα αυτή είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί μαζί με τον ηλίθιο πρωθυπουργό της».

Νωρίτερα στο NBC News ο πρωθυπουργός της Πολωνίας (έστειλε άλλα 5 MiG στο Κίεβο), είπε ότι η Ουκρανία δικαιούται να εξαπολύει επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη κι ότι τέτοιες ενέργειες δεν παραβιάζουν τυχόν συμφωνίες της με τις χώρες που την υποστηρίζουν.

Για τη Ρωσία είχε προβλέψει ότι σε άμεση ρωσο-νατοϊκή σύγκρουση «η Ρωσία θα χάσει πολύ γρήγορα έναν τέτοιο πόλεμο και το Κρεμλίνο το γνωρίζει».