Συνολικά 114 εταιρείες είχαν παρουσία στις «Ημέρες Καριέρας», που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 800 φοιτητές, φοιτήτριες και απόφοιτοι του ΟΠΑ πραγματοποίησαν δια ζώσης συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για παλαιότερο «ταμπού» στον χώρο της εκπαίδευσης που «πλέον συνιστά κεκτημένο των δημοσίων ΑΕΙ», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.

Ο υπουργός, που επισκέφτηκε τον χώρο του Ζαππείου νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ ωραίο να βλέπει κανείς το αυτονόητο να γίνεται πραγματικότητα».

«Αυτή την κουλτούρα που αντανακλά η σημερινή εκδήλωση, πρέπει όλοι να αποκτήσουμε και να προωθήσουμε», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης, καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, δήλωσε ότι «βασική επιδίωξη της διοργάνωσης παραμένει η ανάπτυξη νέων διαύλων επικοινωνίας και διασύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, με στόχο την στελέχωση των επιχειρήσεων με ανθρώπινο δυναμικό υψηλής γνωστικής κατάρτισης και δεξιοτήτων». Τόνισε, δε, ότι με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας απασχόλησης των αποφοίτων του ΟΠΑ, 8 στους 10 αποφοίτους είχαν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά τη λήψη του πτυχίου τους.