Μια ακόμη χαμένη μάχη ετοιμάζεται να δώσει ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων. Έχοντας αποτύχει να εκλεγεί βουλευτής και βλέποντας το σενάριο της… ευρωβουλής να απομακρύνεται φέρεται να έχει πει ήδη το Ναι στο να λάβει το χρίσμα της Κουμουνδούρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βγάζοντας το κόμμα του από μια δυσχερή θέση.

Είναι αλήθεια πως η πρωτοκαθεδρία του Κώστα Μπακογιάννη δεν αμφισβητείται. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εύρεση υποψηφίου για τη θέση του Δημάρχου στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης εμφανίζεται να είναι αυτός που θα αναλάβει αυτή την αποστολή την ώρα που συνολικά η Κουμουνδούρου αντιμετωπίζει προβλήματα στην επιλογή προσώπων για τις περιφέρειες και κεντρικούς δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την συντριπτική ήττα ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς υπαναχώρησε παρότι είχε προαναγγελθεί η στήριξή του για τον Δήμο Αθηναίων από τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης πάντως θέλει να καταγράψει παρουσία. Άλλωστε υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας πριν ξεκινήσει την… καριέρα του. Το καλό είναι ότι κανείς δεν περιμένει κάτι ειδικά στον Δήμο της Αθήνας, οπότε ο ίδιος μπορεί να εμφανιστεί και ως το πρόσωπο που έπεσε στη μάχη…

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 δεν διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τον Δήμο Αθηναίων. Αντιθέτως παρέπεμψε σε… συλλογικές αποφάσεις σημειώνοντας: «Θα αποφασίσουμε συλλογικά για τις επιλογές μας και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στις περιφέρειες μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι όπου μπορέσουμε να έχουμε μια ευρύτερη συνεργασία οι προοδευτικές δυνάμεις θα δυσκολέψουμε το έργο των γαλάζιων υποψηφίων από τον πρώτο γύρο».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι: «Για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση ότι εγώ είμαι στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και ότι αποφασίσουμε την επόμενη περίοδο να κάνουμε ο καθένας από εμάς θα το κάνουμε συλλογικά»